Samsungin äly-tv jossa on CIA-logo

CIA ja MI5 ovat käyttäneet Samsungin älytelevisioita salakuunteluun.

CIA salakuuntelee Samsungin äly-tv:n kautta

Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut ovat voineet salakuunnella Samsungin äly-tv:n mikrofonin kautta.

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017 teksti T. Simonsen

WikiLeaksin hiljattain julkistamien dokumenttien mukaan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ja Britannian turvallisuuspalvelu MI5 ovat kehittäneet ohjelman, jonka avulla pystyy murtautumaan muun muassa Samsungin älytelevisioihin. Hakkeroidun television mikrofonin avulla voi kuunnella, mitä television lähellä puhutaan.

Käyttäjä luulee tv:n olevan sammutettu

WikiLeaksin dokumenttien mukaan alun perin tiedustelupalvelu MI5:n kehittämä haittaohjelma Weeping Angel (”itkevä enkeli”) kytkee television niin kutsuttuun Fake-Off-tilaan, jossa televisio näyttää ulospäin olevan pois päältä. Todellisuudessa tv on online-tilassa ja mikrofoni välittää kaikki tv:n lähellä kuuluvat äänet eteenpäin CIA:n hallinnoimille palvelimille.

WikiLeaksin mukaan CIA pystyy hyödyntämään vakoilussa myös mobiililaitteiden haavoittuvuuksia – toisin sanoen seuraamaan muun muassa Android- ja iOS-laitteita samalla tavalla kuin älytelevisioita. Myös Windows-pohjaiset laitteet ovat WikiLeaksin mukaan CIA:n kehittämien haittaohjelmien tähtäimessä.

WikiLeaksin vuotamien dokumenttien aitouteen ei CIA:ssa ole otettu kantaa. Sen sijaan ainakin Apple ja Samsung ovat ilmoittaneet, että yhtiöiden laitteiden suojauksia on tehostettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...