Tietoturvayhtiön mukaan macOS-järjestelmä on Windowsia haavoittuvampi

Tietoturvayhtiö Malwarebytesin mukaan macOS-järjestelmä on Windowsia haavoittuvampi.

© Shutterstock

Tietoturvayhtiö: macOS-järjestelmässä enemmän uhkia kuin Windowsissa

Uskoitko sinäkin, että Mac-tietokone on paremmin suojassa haittaohjelmilta kuin Windows-laite? Uusimman tiedon mukaan tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi.

perjantai 21. helmikuuta 2020 teksti N. Ernst


Nyt jo yleisesti tunnustettu tosiasia on, että Mac-konekin voi saada viruksen, vaikka se joskus oli muka mahdotonta. 

Tähän asti on silti yhä ajateltu niin, että macOS-järjestelmällä varustettu tietokone on kuitenkin paremmin suojassa hyökkäyksiltä kuin Windows-tietokone.

Nyt tämäkin on osoittautunut kuvitelmaksi.

Macilla enemmän uhkia

Tietoturvayhtiö Malwarebytes on juuri julkaissut vuotuisen haittaohjelmatilannetta luotaavan State of Malware -raporttinsa.

Malwarebytesin raportti kertoo Macin kannalta karua asiaa. 

Raportin mukaan Mac-uhat kasvavat ensimmäistä kertaa nopeammin kuin Windows-uhat. Mac-uhkia havaitaan nyt laitetta kohden melkein kaksi kertaa enemmän kuin Windows-uhkia.

Tiedot perustuvat dataan, jota on kerätty laitteilta, joissa on Malwarebytesin ohjelma asennettuna.  

Malwarebytes havaitsi keskimäärin 11 uhkaa Mac-laitteella. Windows-laitteella havaittiin keskimäärin 5,8 uhkaa. Hyökkäykset Mac-koneisiin kasvoivat peräti 400 prosenttia vuoden aikana.

Suojaa tietokoneesi

Malwarebytes huomauttaa, että suuria yleistyksiä raportista ei pidä vetää, koska tiedot perustuvat Malwarebytesin ohjelmien käyttäjiltä kerättyyn dataan.

Raportti kertoo kuitenkin kehityksen suunnasta: haittaohjelmia on entistä enemmän ja hyökkäykset ovat entistä ovelampia ja sinnikkäämpiä. Malwarebytesin raportti on täällä.

Kun haluat suojata Windows-laitteesi tehokkaasti ja maksutta, ota Etunurkka-palvelusta käyttöön KotiMikron Tietoturvapaketti.


Ehkä sinua kiinnostaa...