Jos käytät Lastpass-työklaua, olet saattanut saada viime aikoina virheellisiä turvallisuusilmoituksia.
Lastpass:

Jos käytät Lastpass-työkalua, olet saattanut saada viime aikoina virheellisiä turvahälytyksiä. 

© Shutterstock

Oletko saanut tämän turvallisuustiedotteen? Ei kannata olla huolissaan

Lastpass-työkalulla voit tallentaa kaikki salasanasi turvalliseen paikkaan, mutta monet käyttäjät ovat saaneet varoituksen, että heidän tilinsä on vaarassa.

maanantai 10. tammikuuta 2022 teksti N. Ernst

Jos jokin asia voi saada hien nousemaan otsallesi ja hermostuneen ilmeen kasvoillesi, se on ilmoitus siitä, että tilillesi on yritetty murtautua ja salasanasi ovat päätyneet hakkerien ja verkkorikollisten saataville.

Juuri näin LastPass-salasanatyökalun käyttäjät ajattelivat hiljattain. 

Useat LastPass-käyttäjät ovat siten ilmoittaneet, että heidän tililleen oli yritetty kirjautua luvatta.

Eräs käyttäjä kirjoittaa esimerkiksi, että hänen tiliään yritettiin käyttää Brasiliasta käsin ja että hän yritti kirjautua sisään pääsalasanallaan, joka oli muuten tallennettu erikseen salatulle kiintolevylle.

LastPass on sovellus, jolla voit luoda ja tallentaa huipputurvallisia salasanoja eri palveluihin. Sinun täytyy muistaa vain LastPass-pääsalasana, kun kirjaudut sisään muihin palveluihin. 

LUE MYÖS:Näin estät tietojenkalastelun suosittujen Google-työkalujen avulla

Virhe LastPass-järjestelmissä

LastPassin mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole todellinen uhka, vaan pikemminkin "melko yleinen" ja tässä tapauksessa vaaraton bot-hyökkäys yhdistettynä LastPassin virheeseen, jonka vuoksi LastPassin käyttäjille lähetettiin sähköposteja.

LUE MYÖS: Asiantuntijat varoittavat valtavasta tietoturvaaukosta

LastPassin mukaan mitään tilejä ei ole hakkeroitu tai vaarantunut, mutta siitä huolimatta LastPassin käyttäjille lähetettiin sähköpostia virheen takia. 

Lisäksi LastPass selittää, että virhe on nyt korjattu, joten käyttäjät eivät enää saa vastaavia viestejä tulevaisuudessa.

Ei vaaraa

Jos olet saanut LastPassilta viestin, että tiliäsi on yritetty hakkeroida tai joku on yrittänyt päästä tilillesi, voit olla huoletta. 

LUE MYÖS: Turvaa Google-tilisi kaksivaiheisella tunnistautumisella

Salasana kannattaa kuitenkin päivittää säännöllisesti ja ottaa käyttöön kaksivaiheinen todennus aina, kun se on mahdollista.

Jos haluat suojata itsesi, tietokoneesi ja tietosi parhaalla mahdollisella tavalla, suosittelemme käyttämään KotiMikron suurta tietoturvapakettia, jonka löydät täältä. 

Suosittelemme muun muassa Lastpass-ohjelmaa, sillä se on erinomainen kestävien salasanojen luomiseen ja tallentamiseen, mikä parantaa verkkotilien turvallisuutta.

Ehkä sinua kiinnostaa...