Tuo piilossa olevat tiedostotunnisteet näkyviin.

Windows ei näytä automaattisesti tiedostotunnisteita.

© Shutterstock

Käytännöllinen niksi: Näytä tiedostotunnisteet

Windows ei perusasetuksilla näytä tiedostojen päätteenä olevaa tunnistetta. Tuo tunnisteet näkyviin, niin näet, missä muodossa tiedosto on tallennettu.

tiistai 18. huhtikuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Windows 10 ei perusasetuksilla näytä tiedostonimien päätteinä olevia tiedostotunnisteita.

Näkymä tiedostonhallinnassa on ehkä selkeämpi ilman tiedostonimien päätteitä, mutta joskus päätteet on hyvä pitää esillä.

Tiedostotunnisteen avulla näkee helposti esimerkiksi sen, missä muodossa jokin kuvatiedosto on tallennettu. 

Lisäksi tunnisteella voi olla merkitystä myös tietoturvan kannalta. Kun tunniste ei näy, käyttäjä saattaa epähuomiossa suorittaa työpöydälle päätyneen haitallisen ohjelmatiedoston luullessaan avaavansa harmittoman tekstitiedoston.

Näytä tai piilota

  1. Avaa Resurssienhallinta ja valitse välilehti Näytä
  2. Laita valintamerkki kohtaan Tiedostotunnisteet

Tiedostojen tunnisteet saa näkyviin Resurssienhallinnan Näytä-välilehdellä laittamalla valintamerkin kohtaan Tiedostotunnisteet.

Tiedostojen tunnisteet saa näkyviin Resurssienhallinnan Näytä-välilehdellä laittamalla valintamerkin kohtaan Tiedostotunnisteet.

Resurssienhallinnassa tiedoston tyyppi ja muoto selviää ilman tunnistettakin Tyyppi-sarakkeesta. Se ei kuitenkaan välttämättä aina ole näkyvillä vaan riippuu kansion kohteiden esitystavasta.

KotiMikron numerossa 7/2017 on laaja tietoturvaa käsittelevä artikkeli, jonka avulla voit kartoittaa tietokoneesi mahdollisia haavoittuvuuksia.

Tilaa KotiMikro, niin saat luettavaksi lehden viimeisimmät numerot Wype-palvelussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...