Crypto Sheriff -palvelun avulla voit ladata kiristysohjelman lukitseman tiedoston
Crypto Sheriff:

Crypto Sheriff -palvelun avulla voit ladata kiristyshaittaohjelman salaaman tiedoston ja löytää työkalun salauksen poistamiseen.

Näin poistat kirityshaittaohjelman lukitsemien tiedostojen salauksen

Jos kiristyshaittaohjelma on iskenyt tietokoneellesi ja henkilökohtaiset tiedostosi on salattu, kätevältä verkkosivustolta voi löytyä työkalu, joka poistaa tiedostojen salaukset puolestasi.

tiistai 29. elokuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Kiristyshaittaohjelmat ovat todennäköisesti yksi haitallisimmista viruksista, jotka voivat vahingoittaa tietokonettasi.

Sen lisäksi, että virustartunta voi hidastaa tietokoneen toimintaa, myös tiedostosi salataan, jolloin menetät henkilökohtaiset asiakirjasi, videosi ja kuvasi.

Kiristyshaittaohjelma voi salata tiedostoja kaikissa tietokoneeseen liittyvissä kansioissa – myös silloin, kun ne on tallennettu verkkoasemiin, kuten NAS-laitteeseen. Vasta kun kaikki tiedostot on salattu niin, ettet voi lukea niiden sisältöä, näytölle ilmestyy viesti, jossa kerrotaan, että tiedostot on lukittu.

Viestissä lukee, että sinulla on muutama tunti tai päivä aikaa maksaa tietty summa bitcoin-tilille, jos haluat avata tiedostojen lukituksen purkutyökalun avulla. Siitä ei kuitenkaan ole mitään takuita, että rikolliset avaavat tiedostosi lunnassumman maksamisen jälkeen.

Tämä on yksi niistä syistä, miksi poliisi ei suosittele lunnasrahojen maksamista rikollisille.

> Lue myös: Mikä kiristyshaittaohjelma on ja miten se toimii?

Uusi palvelu Europolilta

Jotta uhrit eivät harkitsisisi lunnassummien maksamista hyökkääjille, jotta nämä voivat jatkaa moraalitonta liiketoimintaansa, Alankomaiden poliisin National High Tech Crime Unit, Europolin European Cybercrime Center sekä tietoturvayhtiöt Kaspersky ja McAfee ovat luoneet verkkopalvelun, joka voi auttaa sinua pelastamaan tiedostosi – ilman, että joudut maksamaan rikollisille.

Työkalu on saatavana No More Ransom -verkkosivustolla ja sen nimi on Crypto Sheriff. 

Sen toimintaperiaatteena on, että lataamalla sivustolle muutaman esimerkin kiristyshaittaohjelman salaamista tiedostoista pääset työkaluun, joka pystyy poistamaan kaikkien tiedostojesi salauksen – jos sellainen on olemassa.

Joillekin tavallisimmista kiristyshaittaohjelmista on nimittäin olemassa paljon työkaluja, jotka osaavat avata viruksen lukitsemien tiedostojen salauksen. 

Vaikein osuus on vain oikean työkalun löytäminen, mutta nyt uusi palvelu auttaa siinä.

> Lue myös: Kiristyshaittaohjelma: Selviätkö hyökkäyksestä?

Näin Crypto Sheriffiä käytetään

  1. Siirry ensin Crypto Sheriffin verkkosivustolle tästä.
  2. Napsauta nyt painiketta "Valitse ensimmäinen tiedosto tietokoneelta" ja valitse kiristyshaittaohjelman kohteeksi joutunut tiedosto.
  3. Napsauta "Valitse toinen tiedosto tietokoneelta" -painiketta ja valitse toinen tartunnan saanut tiedosto.
    Voit myös ladata palveluun rikollisten jättämän .txt- tai .html-tiedoston napsauttamalla Upload.
  4. Napsauta nyt kohtaa Vastaukset.

Palvelu tarkistaa nyt tiedostosi ja näyttää linkit työkaluihin, joilla salaus voidaan poistaa, jos tällaisia työkaluja on.

Lataa kaksi kappaletta omia kiristysohjelmien salaamia tiedostojasi. Algoritmi tutkitaan ja saat ehkä työkalun tiedostojen pelastamiseen.
Lukitut tiedostot:

Lataa kaksi kappaletta omia kiristysohjelmien salaamia tiedostojasi. Algoritmi tutkitaan ja saat ehkä työkalun tiedostojen pelastamiseen.

86 ilmaista työkalua Etunurkassa

KotiMikron numerosta 14/2023 voit lukea kaiken siitä, mitä voit tehdä, jos kiristyshaittaohjelma iskee tietokoneellesi.

Olemme lisänneet artikkelin lisäksi Etunurkkaan 86 uutta työkalua, joita voidaan käyttää kiristyshaittaohjelmien lukitsemien tiedostojen avaamiseen. 

Jos tietokoneessasi on jokin näistä 86 kiristyshaittaohjelmatyypistä, voit avata tiedostosi maksamatta lunnaita rikollisille.

> Artikkeli ja työkalut löytyvät Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...