Kurkkiiko armaasi selkäsi yli, kun käytät puhelintasi? Google pistää sille nyt stopin.

© Shutterstock

Googlen kehittämä kurkintasuoja torppaa uteliaat uunot

Googlen keksinnön avulla voit pian käyttää puhelintasi huoletta, ilman että utelias vieruskaveri pystyy kurkkimaan näyttöäsi.

torstai 30. marraskuuta 2017 teksti M. Flinck

Vaikka puhelimen näytöllä ei olisikaan mitään luottamuksellista tai muuta piilossa pidettävää, ajatus olan yli kurkkijasta voi silti tuntua häiritsevältä.

Tästä huolesta saattaa Googlen uusi keksintö tehdä pian historiaa. Googlen tutkijat Hee Jung Ryu ja Florian Schroff ovat kehittäneet eletronic screen protector -sovelluksen, ”sähköisen näytönsuojan”, joka varoittaa käyttäjää havaitessaan, että joku muu yrittää kurkkia laitteeseesi.

> Lue lisää mobiililaitteiden tietoturvasta

Tekoäly havaitsee ylimääräisen silmäparin

Kurkistussuojan tekoäly havaitsee puhelimen kameran avulla, kun ylimääräinen silmäpari katsoo puhelimen näyttöä. Tämä käynnistää etukameran, jolloin näytöllä näkyy käyttäjä ja kurkkija, joka on merkitty kuvaan (ks. oheinen video).

Sovellus ei tee muuta kuin näyttää kuvan, mutta toiminnon käyttö ei edellytä verkkoyhteyttä, sillä kasvojentunnistus hoituu paikallisesti puhelimessa, ja siihen kuluu vain kaksi millisekuntia.

Google ei ole vielä kertonut, milloin automaattinen kurkintasuoja tulee saataville.

Varavirtalähteellä varmistat, että puhelimessa riittää virtaa pitkäänkin istuntoon. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa kotiin kannettuna, täyden käyttöoikeuden 300 ohjelmaa käsittävään Etunurkkaan ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa!

Ehkä sinua kiinnostaa...