Poista tiedostojen kaksoiskappaleet Windowsissa

Kiintolevytilaa kuluu turhaan, jos samoista kuvista ja muista tiedostoista on useita kopioita. Poistamalla turhat kaksoiskappaleet vapautat tilaa ja selkeytät yleisnäkymää.

Poista tiedostojen turhat kaksoiskappaleet

Uhkaako kiintolevytilasi täyttyä? Tilaa saattaa vapautua yllättävän paljon, kun karsit turhat tiedostojen kaksoiskappaleet. Tuplatiedostoja voi helposti metsästää siihen tarkoitetulla työkalulla.

torstai 5. syyskuuta 2019 teksti M. Haverholm


Ei ole ollenkaan harvinaista, että tietokoneen kiintolevytila vähenee huomaamatta. 

Lopulta käy niin, että Windows huomauttaa, ettei jotain ohjelmaa voida asentaa, koska tarvittavaa tilaa ei ole. 

Pahimmassa tapauksessa ruudulle tulee kummallisia virheilmoituksia, eikä mikään tahdo toimia kunnolla.

Tilaa voi vapauttaa poistamalla ohjelmia, mutta käytön kannalta se on huonoin ratkaisu. Siksi on hyvä ensin tarkistaa, ettei tietokoneella ole turhaan dupletteja, tiedostojen kaksoiskappaleita.

Varsinkin mediatiedostot voivat olla kooltaan suuria, jolloin niiden dupletit vievät vastaavasti paljon tilaa.

Mitä dupletit ovat?

Dupletteja eli kaksoiskappaleita syntyy tiedostoista helposti eri tilanteissa. 

Esimerkiksi kun kamerasta tuodaan kuvia ja videoita tietokoneelle, niin samat tiedostot saattavat kopioitua useaan kertaan.

Myös netistä saattaa tulla ladattua sama tiedosto useaan kertaan. Samalla tavalla kaksoiskappaleita syntyy, kun tiedostoja on siirtävinään kansiosta toiseen, mutta ne tuleekin vain kopioitua uuteen kansioon. 

Tiedostojen kopioita voi olla siellä täällä eri kansioissa, jolloin tiedostojen hallinta ja järjestäminen voi hankaloitua, ja useat tiedostoversiot voivat helposti aiheuttaa sekaannusta ja ongelmia.

Duplicate File Finder etsii
tiedostojen kaksoiskappaleet

Kansioiden läpikäyminen manuaaliesti on työlästä ja aikaa vievää puuhaa. Helpompaa ja myös tarkempaa duplettien metsästys on siihen tarkoitetulla työkalulla. 

Auslogics Duplicate File Finder -ohjelman avulla on helppo etsiä ja poistaa tiedostojen kaksoiskappaleita. 

Ohjelmalla voi valita tarkistettavat asemat ja kansiot sekä rajata tarkistus koskemaan vain tietynlaisia tiedostoja. Ohjelma ei poista automaattisesti mitään, vaan käyttäjä voi itse valita poistettavat tiedostot.

KotiMikron numerossa 14/2019 esitellään Auslogics Duplicate File Finder -ohjelman tärkeimmät toiminnot, joilla jäljität tietokoneellasi olevat dupletit. 

Voit ladata ohjelman ja sen käyttöä esittelevän artikkelin täältä Etunurkasta (vain tilaajille)

Ehkä sinua kiinnostaa...