ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold on maailman ensimmäinen taittuvalla näytöllä varustettu kannettava tietokone.

Lenovo teki taittuvanäyttöisen kannettavan tietokoneen

Ensimmäiset taittuvanäyttöiset puhelimet on nähty ja nyt on taittuvanäyttöisten tietokoneiden vuoro. Lenovo ehti ensimmäisenä esitellä omansa.

maanantai 3. helmikuuta 2020 teksti M. Dahlberg


Bologna: KotiMikro oli paikalla katsastamassa Lenovon tämän vuoden uutuuksia.

Esillä oli monta laitetta Lenovon eri mallistoista. Eniten huomiota herätti kaksi tietokonetta.

Kiinnostavin uutuus on ThinkPad X1 Fold, jossa on taitettava 13,3 tuuman näyttö. 

Auki taitettuna saa tasaisen näytön, ikään kuin ison tablet-laitteen.

Näppäilyyn voi käyttää Windowsin virtuaalinäppäimistöä tai mukana tulevaa bluetooth-näppäimistöä. Varustukseen kuuluu myös kosketuskynä.

ThinkPad X1 kestää 30000 taittokertaa

ThinkPad X1 Foldin kehitystyö kesti neljä vuotta. Haasteena oli saada ohut oled-näyttö taittumaan niin, ettei taitoskohtaan synny vekkiä.

Lenovon labrassa kehitettiin sarana, jonka ansiosta näytön taitoskohta pyöristyy, kun laite taitetaan kokoon. Näin taitoskohtaan ei jää terävää taitetta.

Laite on puettu nahkakuoriin, jotka eivät pelkästään ole mukavat käsitellä vaan jotka myös suojaavat näyttöä.

Lenovon mukaan näyttö kestää 30000 taittokertaa ilman että sillä on vaikutusta toimivuuteen, joten laitetta ei ainakaan taittamalla saa rikki.

ThinkPad X1 Fold tulee saataville vuoden puolivälissä. Yhdysvalloissa lähtöhinta on 2499 dollaria, Suomen hinta vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoja ThinkPad X1 Fold -laitteesta on Lenovon tiedotteessa.

ThinkPad X1 Fold ja näppäimistö

ThinkPad X1 Fold -laitteen mukana tulee ohut Bluetooth Mini -näppäimistö, jota säilytetään kokoontaitetun laitteen välissä, mihin näppäimistö kiinnittyy magneetilla ja missä se myös latautuu. Varustukseen kuuluu myös Active Pen -kosketuskynä.

Kannettava kansinäytöllä

Toinen mielenkiintoinen uutuus Lenovolta on ThinkBook Plus, kannettava, jonka kannessa olevaa näyttöä voi käyttää lukemiseen ja kirjoittamiseen kannen ollessa kiinni. 

Näyttöä voidaan käyttää esimerkiksi kuvien ja muistiinpanojen tekemiseen mukana tulevalla Precision Pen -kynällä samaan aikaan, kun vastaanotetaan ilmoituksia kannen ollessa kiinni. 

 ThinkBook Plus tulee saataville maaliskuusta alkaen. Lähtöhinta Yhdysvalloissa on 1199 dollaria.

Lue lisää ThinkBook Plus -kannettavasta tästä KotiMikron jutusta.

ThinkBook Plus

Lenovon 13,3-tuumaisen kannettavan kansinäyttö on kooltaan 10,8 tuumaa. E-ink-tekniikalla toteutetulla lisänäytöllä voi tehdä muistiinpanoja ja vastaanottaa ilmoituksia, vaikka kansi on kiinni.Ehkä sinua kiinnostaa...