Auta tietokoneen akkua jaksamaan pitempään


Auta tietokoneen akkua jaksamaan pitempään

Tietokoneesi akku kestää kauemmin, kun kohtelet sitä hyvin. KotiMikron vinkeillä pidät akustasi huolta.

keskiviikko 28. helmikuuta 2018 teksti S. Nielsen

Tietokoneen sen paremmin kuin muunkaan laitteen akku ei ole ikuinen. Muutamalla yksinkertaisella konstilla akkua voi kuitenkin auttaa jaksamaan pitempään.

KotiMikro keräsi ytimekkään nipun niksejä, joilla huolehdit akustasi oikein:

Niksi 1: Älä rääkkää akkua

Älä pidä tietokonetta verkkovirrassa, kun akku on latautunut täyteen, jos virranhallinnassa ei ole akun latauksen automatiikkaa, joka estää jatkuvan ylilatautumisen.

Niksi 2: Älä päästä akkua täysin tyhjäksi

Laita tietokone lataukseen, kun akkukapasiteetti on noin 20 prosentissa tai kun virranhallinta ilmoittaa alhaisesta varauksesta.

Niksi 3: Sammuta tietokone kokonaan

Sammuta tietokone välillä kokonaan. Kannen sulkeminen siirtää tietokoneen lepotilaan, joka kuluttaa jonkin verran akkua. Yön aikana voi kokoonpanosta riippuen kulua useita prosentteja akkutehosta.

Niksi 4: Säilytä akkua täytenä

Jos tietokonetta ei aiota käyttää pitkään aikaan, lataa akku vähintään 50 prosenttiin ennen säilytystä.

Niksi 5: Vältä suoraa auringonvaloa ja kuumuutta

Älä jätä tietokonetta kesällä esimerkiksi auringonpaisteeseen tai kuumaan autoon.

Niksi 6: Pidä Windows päivitettynä

Vanhat ohjelmat ja vanha Windows yleensä kuluttavat akkua enemmän kuin päivitetyt versiot, joissa virranhallintaa on parannettu aikaisempaan verrattuna.

Niksi 7: Hanki uusi akku

Jos akku ei yksinkertaisesti enää jaksa, vaan tyhjenee todella nopeasti tietokoneen käytöstä riippumatta, se on merkki siitä, että akku on tullut tiensä päähän. Silloin ei auta muu kuin suunnata akkukauppaan.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että tehosyöpöllekin luurille riittää virtaa. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen yhteishintaan 21,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...