Maailman kevyin 15,6-tuumainen kannettava tietokone

998 grammaa. Acer Swift 5, jonka Acer esitteli New Yorkissa keskiviikkona, on tähän asti kevyin 15,6-tuumainen kannettava..

© Rasmus Udsholt

Acerilta maailman kevyin läppäri – Swift 5

Enää ei tarvitse tyytyä pieneen näyttöön, jos haluaa ultrakevyen kannettavan. Acerin 15,6-tuumainen Swift 5 painaa alle kilon.

torstai 24. toukokuuta 2018 teksti Rasmus Udsholt

New York: Kumman valitset, kevyen läppärin pienellä näytöllä vai raskaan raahattavan isolla näytöllä?

Tällainen on valinkauha karkeasti ottaen ollut tähän asti. Nyt kuitenkin yhä useampi valmistaja on ryhtynyt tosissaan pistämään täysiverisen kannettavan painoluokkia uusiksi.

Keskiviikkona teki Acer uuden ennätyksen, kun yhtiö esitteli New Yorkissa 15,6-tuumaisen kannettavan tietokoneen, joka painaa ainoastaan 988 grammaa.

Acer Swift 5 tuntuu hämmästyttävän kevyeltä

Acerin uutuuskannettava, Acer Swift 5, on uusi versio Acerin suositusta mallista, joka oli KotiMikron testissä viime vuonna. Testattu versio oli 14-tuumainen ja painoi yli kilon.

Laitteen paino on Acerin mukaan saatu pysymään aisoissa käyttämällä kannessa ja pohjalevyssä magnesium-litium-metalliseosta ja tekemällä näytön reunat entistä ohuemmiksi. Samalla on saatu kasvatettua näyttöä ja akkukestoa.

KotiMikro sai kokeilla uutuutta New Yorkin esittelytilaisuudessa. Laite vaikutti yhtä vankalta ja hyvin muotoillulta kuin edeltäjänsä – ja lisäksi hämmästyttävän kevyeltä kokoonsa nähden.

Myyntiin myöhemmin tänä vuonna

Acer kertoo, että uudet Acer Swift 5 -mallit on varustettu uusimmilla Intelin suorittimilla. Tallennustilaksi saa aina teratavun ssd-aseman ja muistia 16 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Windows 10.

Esitellyssä mallissa oli liitäntöinä yksi usb 3.1 type c -portti, kaksi usb 3.1 type a -porttia, hdmi-liitäntä, muistikortinlukija ja sormenjälkilukija.

Hinta- ja saatavuustietoja ei ole vielä vahvistettu. KotiMikro testaa uuden Acer Swift 5 -kannettavan heti, kun laite on saatavilla.

> Haluatko KotiMikron kotiin kannettuna? Nyt saat neljä numeroa KotiMikroa ja kätevän ergonomisen hiiren, joka ehkäisee rasitusvammoja ja jännityspäänsärkyä, yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...