Sekuntikello näppäimistön päällä

Unohda odottelu ja pistä vauhtia tietokoneesi käynnistymiseen.

© Shutterstock

Nopeuta tietokoneen käynnistymistä

Pc:n saa käynnistymään aikaisempaa nopeammin parilla yksinkertaisella konstilla. Eikä maksa mitään.

tiistai 29. elokuuta 2017 teksti M. Flinck

Tietokone muuttuu vääjäämättä hitaammaksi, kun sille käytön myötä kertyy paljon ohjelmia. Niistä osa käynnistää itsensä tai tietyn komponenttinsa Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Parilla helpolla ja ilmaisella konstilla voi kuitenkin nopeuttaa sekä Windowsin käynnistymistä että sujuvoittaa sen toimintaa.

1. Karsi käynnistyjiä

Runsas määrä käynnistysohjelmia hidastaa Windowsin käynnistymistä ja myös tietokoneen toimintaa, kun käynnistysohjelmat latautuvat tietokoneen keskusmuistiin.

Käynnistysohjelmia voi tarkastella ja karsia helposti Windowsin Tehtävienhallinta-palvelussa.

  • Napsauta tehtäväpalkin vapaata aluetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Tehtävienhallinta.
  • Valitse välilehti Käynnistys. Napsauta kakkospainikkeella ohjelmaa, jonka et halua käynnistyvän Windowsin mukana, ja valitse kohdevalikosta rivi Poista käytöstä.

2. Ota käyttöön ilmainen optimointityökalu

Saatavana on useita optimointiohjelmia, jotka siivoavat järjestelmää poistamalla siitä turhia tiedostoja.

Säännöllinen raivaus auttaa pitämään tietokoneen mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Ashampoo Winoptimizer, jonka voi ladata KotiMikron Etunurkasta, on luotettava työkalu järjestelmän siivoukseen. Ohjelma on ilmainen ja suomenkielinen.

Tietokone on käyttövalmis alle minuutissa virtapainikkeen painamisen jälkeen. Mutta tiesitkö, mitä noina 60 sekuntina tapahtuu? Lue se KotiMikron tuoreesta numerosta 13/2017.

Tietokone on käyttövalmis alle minuutissa virtapainikkeen painamisen jälkeen. Mutta tiesitkö, mitä noina 60 sekuntina tapahtuu? Lue se KotiMikron tuoreesta numerosta 13/2017.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...