iPad-keyboard

Kirjoita helpommin tablet-laitteella

Paljon kirjoittavan kannattaa harkita älypuhelimen tai tabletin lisävarusteeksi minikokoista näppäimistöä.

maanantai 14. marraskuuta 2016 teksti A. Daugaard

Kosketusnäytöllä on helppo naputella lyhyt viesti. Pitkän tekstin kirjoittaminen näytön avulla on sen sijaan huomattavasti vaivalloisempaa. Siksi langaton näppäimistö on verraton lisävaruste älypuhelimelle tai taulutietokoneelle.

Pieneen tilaan mahtuva mobiilinäppäimistö kulkee helposti mukana, ja laitteen saa tarpeen tullen nopeasti käyttöön liittämällä sen bluetooth-yhteydellä puhelimeen tai taulutietokoneeseen.

Monipuoliset ominaisuudet Kompaktista koostaan huolimatta mobiilinäppäimistö on käyttökelpoinen ja ominaisuuksiltaan monipuolinen.

Saatavana on muun muassa useita kokoon taiteltavia malleja sekä näppäimistöjä, joita voi käyttää kuljetuksen aikana taulutietokoneen suojakotelona.

Joissain malleissa on kirjainten lisäksi valikoima käyttöjärjestelmäkohtaisia erikoisnäppäimiä, kuten esimerkiksi pc-näppäimistöissäkin käytettävät funktionäppäimet.

Suojakotelona toimivat näppäimistöt on yleensä räätälöity tietyn tablet-mallin mittojen mukaan. Pelkän näppäimistön sisältävät mallit toimivat sen sijaan kaiken kokoisilla mobiililaitteilla niiden järjestelmästä riippumatta.

Näppäimistön yhdistäminen bluetooth-yhteyden kautta on helppoa.

Yhdistäminen Android-taulutietokoneeseen:

Vaihe 1 Laita bluetooth-näppäimistön virta päälle.

Vaihe 2 Avaa taulutietokone ja valitse Asetukset. Siirry kohtaan Verkkoyhteydet ja ota yhteys käyttöön kohdassa Bluetooth olevalla kytkimellä.

Vaihe 3 Valitse näppäimistö esiin tulevasta laiteluettelosta. Kirjoita numerosarja bluetooth-näppäimistöllä ja paina Enter-näppäintä.

Vaihe 4 Laitepari on nyt muodostettu ja voit ryhtyä kirjoittamaan näppäimistöllä.

Kytke bluetooth pois käytöstä virran säästämiseksi, kun et tarvitse näppäimistöä.

> Kirjoita helpommin tabletilla ja puhelimella

Ehkä sinua kiinnostaa...