Zanco tiny t1 mikrokoon matkapuhelin
Zanco tiny t1

Maailman pienin matkapuhelin ei ole paljon kolikkoa suurempi.

© Zanco tiny t1 Kickstarter

Zanco tiny t1: Vain 13 grammaa painava matkapuhelin

Zanco tiny t1 -matkapuhelin on vain vähän kolikkoa kookkaampi ja painaa vähemmän.

maanantai 22. tammikuuta 2018 teksti P. Jensen

Puhelinvalmistajat pyrkivät tekemään laitteistaan mahdollisimman ohuita ja kevyitä. Koollahan ei tunnetusti ole väliä, mutta kyllä Zanco tiny t1 nyt pistää vähän muita paremmaksi, pienuudessa ainakin.

Kyseessä on kiistatta mailman pienin kännykkä, jonka korkeus on 46,7 millimetriä ja jolla on painoa vaivaiset 13 grammaa.

Puhelimen kehitys on rahoitettu Kickstarter-joukkorahoituskampanjalla, jossa 3 405 ihmistä ovat panneet likoon yhteensä yli 200 000 euroa, jotta mikroluurista tulisi totta.

Zanco tiny t1 on maailman pienin matkapuhelin
Maailman pienin matkapuhelin

Zanco tiny t1 sujahtaa vajaat viisi senttiä korkeana siististi pieneenkin taskuun.

© Zanco tiny t1 Kickstarter

Ei mikään älypuhelin

Zanco tiny t1 ei ole ominaisuuksiltaan varsinainen älypuhelin. Zanco toimii vain 2g-verkossa, joten sillä voi ainoastaan soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä.

Kovin monimutkaisia toimintoja tuskin voisi käyttääkään puhelimen 12,5 millimetriä leveällä näytöllä.

Tarkoitus ei olekaan, että Zanco korvaisi käyttäjän nykyisen puhelimen. Mikroluurin kehittäjät suosittelevat laitetta tilanteisiin, joissa tarvitaan jokin viestintäväline, mutta joka ei saa viedä paljon tilaa ja joka on helppo kuljettaa mukana.

Laitteen kehittäjät antavat esimerkiksi juoksulenkin tai muun pyrähdyksen, jolla ei tarvitse olla koko mobiiliarsenaalia mukana. Ja onhan Zanco vielä söpökin, kuten zancolaiset huomauttavat.

Zanco tiny t1 irtosi noin 45 eurolla projektin varhaisille tukijoille. Lopullista hinta ei ole vielä vahvistettu. Puhelimesta voi lukea lisää projektin sivuilla.

Alla oleva video antaa osviittaa siitä, kuinka pienestä vempaimesta on kyse.

Mikroluuri ottaa virtansa mikro-usb:n kautta. Yhdellä latauksella luvataan puheaikaa 180 minuuttia ja valmiusaikaa kolme päivää. Ahkera höpöttäjä pitää tietysti varavirtalähteen taskussa tai kassissa – vaikka virtapankki onkin painavampi kuin pikkuruinen puhelin.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen vain 21,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...