Vahvistettu puhelin

Vahvistettu puhelin sietää kovaa käsittelyä

Kovaa käsittelyä ja äärimmäisiä sääolosuhteita sietäviä puhelimia luokitellaan kestävyysstandardeilla, jotka kertovat laitteen täyttävän tietyt vaatimukset.

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018 teksti P. Jensen


Vahinko voi sattua kenelle tahansa, puhelin luiskahtaa lattialle tai – mikä vielä ikävämpää – tippuu veteen, ja edessä on kallis käynti huollossa.

Mutta voisiko onnettomuudesta selvitä ehjin kuorin ja täysin kukkaroin? 

Saatavilla on useita vahvistettuja puhelimia, jotka sietävät kovaa käsittelyä ja jotka voi ottaa mukaan äärimmäisiin sääolosuhteisiin. 

Vahvistettuihin puhelimiin liitetään usein myös englanninkielinen etuliite rugged, ja joskus puhutaankin rugged-puhelimista ja muista laitteista.

IP-luokitus kertoo puhelimen kestävyyden

Kestävää puhelinta hankkiessa pitää ensimmäisenä kiinnittää huomio laitteen IP-luokitukseen. 

Lyhyt IP-koodi ilmaisee laitteen pölyn- ja vedenkestävyyden. 

Esimerkiksi Samsung Galaxy S9+:llä on luokituksena IP68, joka tarkoittaa, että se sietää pölyä, iskuja ja jatkuvan upottamisen.

IP67-luokitus tarkoittaa, että laite sietää hetkellisen upotuksen veteen, ja IP57 on puolestaan osittain pölytiivis laite. 

Lue lisää IP-luokituksesta täältä.

Lue myös uudesta CAT S61 -puhelimesta, jota mämmikourakaan ei riko.

Armeijan vaatimukset täyttävä älypuhelin

Jos hankittavana on erittäin kestävä puhelin, niin silloin kannattaa tutustua malleihin, jotka täyttävät Yhdysvaltain armeijan kehittämän kestävyysstandardin. 

Kovaan käyttöön suunnattu armeijan vaatimukset täyttävä älypuhelin on testattu kestämään äärimmäisiä sääolosuhteita ja kolhuja.

Yhdysvaltain armeijan määrittämät MIL-810G-standardin vaatimukset kestävä puhelin on omiaan esimerkiksi huolto- ja rakennustöitä tekeville, mutta yhtä hyvin se soveltuu myös erilaisiin harrastuksiin ja aktiiviliikkujille, jotka eivät hätkähdä sääoloja.

> Lue lisää asiaa puhelimista

Ehkä sinua kiinnostaa...