Uudessa Pixavi-puhelimessa ei ole kameraa.

Pixavi-puhelimessa ei ole tietoturvasyistä lainkaan kameraa.

Uutuus: Kameraton puhelin

Pixavi-puhelimesta on jätetty kamera pois tietoturvasyistä. Kameravakoilua vastaan voi suojautua myös Android-sovelluksella.

keskiviikko 31. toukokuuta 2017 teksti S. Nielsen

Vakoilu kameran kautta ei ole tavatonta, ja maailmalla on raportoitu tapauksia, joissa kaapatulla kameralla kuvattuja otoksia on pantu jakoon nettiin.

Tämä tietoturvallisesti haavoittuva tekijä on Pixavin puhelimessa otettu huomioon niin, että siinä ei ole valokuvaavaa laitetta lainkaan.

Puhelinmalli Impact X NC on tarkoitettu kovaan käyttöön esimerkiksi öljynporauslautoille ja muihin rankkoihin olosuhteisiin.

Kirjaimet NC tulevat sanoista "No Camera" (ei kameraa), mikä on kyseisen mallin varsinainen myyntivaltti.

Pixavi Impact X NC ei ole peruskäyttäjän puhelin

Laiteidean logiikka on vakuuttava. Taitavinkaan propellipää ei hakkeroi kameraa, jota ei ole.

Norjalaisen Bartecin kehittämää turvallista ja pomminkestävää puhelinta ei ihan joka kaupan hyllyltä saa, eikä puhelinta ole tarkoitettu yksityiskäyttöön. Mutta jos työmaa on räjähdysvaarallisella alueella, niin tämä kovan käytön luokituksen saanut, lähes kaikelle immuuni luuri on yksi työkaluista.

Mark Zuckerberg ja teipattu webkamera

Kun Facebookin perustaja Mark Zuckerberg julkaisi tämän kuvan Instagramissa, huomio kiinnittyi taaempana näkyvään kannettavaan, jonka webkamera oli peitetty teipinpalalla.

© Mark Zuckerberg // Instagram

Appi torjuu kamerakaappareita

Vakoilun torjumiseksi ei sentään tarvitse repiä linssiä puhelimesta. Riittää, että matkii esimerkiksi Mark Zuckerbergiä ja teippaa kameran silmän. Facebookin perustaja peitti läppärinsä kameran, joten saman voinee tehdä puhelimelle?!

Toinen konsti on käyttää Cameraless-sovellusta, jolla voi ottaa puhelimen kameran pois käytöstä, jolloin sen kautta ei myöskään kukaan pääse salaa kurkistelemaan.

Lataa Cameraless Androidille

Ehkä sinua kiinnostaa...