Torju puhelinriippuvuus

Riippuvuus älypuhelimesta alkaa olla kansantauti. Kuinka siitä sitten parannutaan? Älypuhelimella tietenkin.

Sovellus parantaa puhelinriippuvuudesta

Tämä sovellus auttaa, jos tuntuu, ettet pysty jättämään puhelintasi rauhaan. Sovelluksen avulla hallitset puhelimen käyttöäsi ja saat sen tasapainoon.

maanantai 20. elokuuta 2018 teksti S. Nielsen

Puhelinriippuvuus ei ole vain nuorten ongelma.

Yhä useampi tulee tarttuneeksi puhelimeensa ja tarkistaa, onko somessa tai muualla tapahtunut jotain uutta, vaikka edellisestä puhelimen räpläyksestä on kulunut alle vartti.

Puhelimesta kokonaan luopuminen ei ole realistista eikä järkevääkään, koska puhelin on välttämätön arjen työkalu.

Hallitsematonta puhelimen käyttöään voi kuitenkaan yrittää terapoida. Lääkkeeksi on tarjolla sovelluksia – kuinkas muuten. Yksi riippuvuuden torjumiseen kehitetty sovellus on Space. 

Torju riippuvuutta Spacella

Space, joka on saatavana Android- ja iOS-alustalle, antaa tarkan yleiskuvan siitä, kuinka ja kuinka usein käytät puhelintasi.

Sovelluksen perusajatuksena on, että me kaikki olemme omalla tavallamme puhelinaddikteja. Joku ei osaa irrottautua työjutuista, toinen taas on riippuvainen kavereiden päivitysten seuraamisesta. Tai jostain muusta. 

Ensimmäisellä käyttökerralla Space esittää kysymyksiä, joiden vastausten perusteella sovellus pyrkii haarukoimaan ongelmatilanteen mahdollisimman tarkasti. 

Sovellus antaa sitten muun muassa näitä koskevia käyttösuosituksia:

  • Päivittäinen ajankäyttö 
  • Mitkä sovellukset eivät saa häiritä käyttäjää 
  • Kuinka monta kertaa puhelimen saa avata päivässä.

Space on ainakin lyhyen kokeilun perusteella tehokas sovellus, joka oppii tuntemaan käyttäjänsä ja antaa tarkkoja suosituksia, joiden noudattamisesta on myös apua puhelimen käytön hallintaan. 

Lataa Space Android-laitteelle täältä.

Lataa Space iOS-laitteelle täältä.

KotiMikron Etunurkka on turvallinen latauspalvelu, jossa on yli 300 ohjelman valikoima – viihteestä tietoturvaan. Etunurkassa on myös linkkejä hyödyllisiin sovelluksiin mobiililaitteille. 

> Nyt saat yhden KotiMikron numeron ja Etunurkan laajan ohjelmakirjaston käyttöösi vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...