Smartphone wifi

Soita puhelut wifin kautta

Langattoman verkon kautta saa puheluyhteyden, jos matkapuhelinverkon signaali on sisätiloissa heikko.

torstai 10. marraskuuta 2016 teksti A. Daugaard

Lämpölasit ja paksut seinät saatavat heikentää signaalia niin, että puhelun laatu kärsii tai puhelu ei edes onnistu. Uuden tekniikan ansiosta on mahdollista siirtää puhelu wlan-verkkoon, kun mobiilisignaali on heikko.

Wifi-puhelutoiminto Edellyttää yhteensopivaa puhelinta ja palvelun tilaamista operaattorilta. Suomessa wifi-puhelut on ottanut ensimmäisenä käyttöön Elisa.

Elisan wifi-puhelu on 4g-liittymälle aktivoitava noin neljän euron hintainen lisäpalvelu, joka toimii toistaiseksi vain Samsung Galaxy S6- tai Samsung Galaxy S6 Edge -puhelimissa.

Wifi-puhelut ovat kuitenkin tulossa myös muihin malleihin. Esimerkiksi iPhonessa toimintoa voi käyttää iPhone 5c -puhelimessa ja sitä uudemmissa yhdessä tuetun operaattorin kanssa. Kotimaisia iPhonea tukevia wifi-puheluoperaattoreita ei kuitenkaan vielä ole.

Elisan Wifi-puhelut toimivat minkä tahansa langattoman laajakaistayhteyden kautta. Kun käytössä on tuettu puhelinmalli ja liittymä sekä lisäpalvelu aktivoituna, niin wifi-puheluiden soittaminen onnistuu myös esimerkiksi ystävän kotoa tai ulkomailta.

Puhelimessa valitaan Sovellukset -> Asetukset -> Wi-FI-puhelu ja tilaksi Päällä. Kuva: Elisa.

Elisa lähettää puhelimeen viestin palvelun kytkemisestä ja ohjeet käyttöönotosta. Asetusvalinnat tulevat näkyviin vasta, kun lisäpalvelu on valmisteltu liittymää varten.

> Lue lisää puhelinasiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...