Tarkista akun käyttö

Tyhjeneekö puhelimen akku turhan nopeasti? Tarkista akkua kuluttavat sovellukset.

© Shutterstock

Selvitä puhelimen akkua ahmivat sovellukset

Tiedätkö, mitkä sovellukset kuluttavat puhelimesi akkua eniten? Kaiva esiin akkusyöpöt ja pidennä puhelimesi akkukestoa.

tiistai 5. joulukuuta 2017 teksti M. Flinck

 

Päivä, joskus jopa kaksi. Harva puhelin jaksaa paljon sen enempää yhdellä latauksella.

Punaiselle siirtyvä akkukuvake on tuttu näky. Jos näin käy toistuvasti, kannattaa tarkistaa, onko käytössä sovelluksia, jotka kuluttavat akkua runsaasti.

Puhelimen akun käyttöä voi helposti tarkastella asetuksissa ja selvittää, onko akkusyöppönä esimerkiksi Facebook, muu somesovellus tai taustalla oleva toiminto.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että voit ladata puhelinta silloinkin, kun olet pistorasian ulottumattomissa.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa.

Tarkista iPhonen akun käyttö

Valitse iPhonessa Asetukset, ja valitse Akku. Esiin tulee luettelo, josta näet mitkä sovellukset ovat kuluttaneet akkua viimeisten 24 tunnin aikana, ja kuinka paljon ne ovat kuluttaneet sitä prosentteina. Kellokuvaketta tai sovellusta painamalla lista näyttää kulutusajan.

Lue myös, kuinka vaihdat helposti iPhonesta Androidiin

Tarkista Android-puhelimen akun käyttö

Android-puhelimissa asetusvalikot vaihtelevat hieman malleittain ja järjestelmäversion mukaan, mutta yleensä kohta löytyy valitsemalla Asetukset ja edelleen Akku

Valitse tarvittaessa vielä Kulutustaso tai vastaava kohta, niin saat esiin luettelon sovelluksista ja voit tarkastella niiden yksityiskohtaisia akunkäyttötietoja.

Lue lisää älykästä älypuhelinasiaa

Ehkä sinua kiinnostaa...