telefonsvarer

Puhelinvastaaja voi tulla kalliiksi kaukomailla

Puhelinvastaajaan tehty soitonsiirto voi tulla kalliiksi, kun vastaajaa käyttää ulkomailla.

torstai 16. kesäkuuta 2016

Soitonsiirrot omaan puhelinvastaajaan ovat osalla operaattoreista EU-alueella maksuttomia. Kaukomailla soitonsiirrosta joutuu kuitenkin maksamaan ulkomaan hinnaston mukaan. Silloin veloitetaan vastaajaan jätetystä viestistä sekä puhelun vastaanotto ja soitonsiirto vastaajaan.

Poikkeuksen näyttäisi tekevän Tele, joka tukisivuillaan kertoo, että liittymän haltijalle ei koidu ulkomailla ollessa mitään kustannuksia puhelun tulemisesta vastaajaan eikä soittajan jättämästä viestistä.

Vastaajaan jätetyn viestin kuuntelusta joutuu maksamaan vierailumaan puheluhinnan.

Riskinä tuplaveloitus Välitön soitonsiirto ei yleensä aiheuta kustannuksia. Silloin kaikki saapuvat puhelut ohjautuvat suoraan vastaajaan, eikä sinne jätetyistä viesteistä synny kuluja. Välillinen soitonsiirto, eli käyttäjän itse tekemä soitonsiirto on maksullinen ulkomailla. Välillinen soitonsiirto voi olla esimerkiksi tilanne, jossa puhelu ohjautuu vastaajaan, kun puhelin on varattu.

Omalta operaattorilta on siis syytä tarkistaa ennen lomalle lähtöä, miten vastaaja ulkomailla toimii. Esimerkiksi Elisa ei tunnu erottelevan vastaajan kustannuksia EU-alueella ja muissa maissa, vaan soitonsiirto on maksullista kaikkialla ulkomailla. Tässä on yleensä myös liittymäkohtaisia eroja, joten asia on siksikin hyvä tarkistaa.

Vaarana on siis tuplalasku, kun vastaajaan jätetystä viestistä tulee kustannus sekä puhelun vastaanotosta että soitonsiirrosta vastaajaan.

Pura soitonsiirto ennen matkaa

Puheluiden siirtymisen vastaajaan voi estää poistamalla soitonsiirrot vastaajan numeroon. Laitekohtainen ohje löytyy puhelimen käyttöoppaasta. Kaikki soitonsiirrot voi myös poistaa yhdellä yleiskomennolla, näppäilemällä ##002# ja painamalla sen jälkeen vihreää luurin kuvaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...