Phone prison

Puhelin häkissä varmistaa pöytärauhan

Puhelinriippuvuus alkaa olla yleinen ongelma, eikä kännyköiltä tahdo rauhaa edes ruokapöydässä. Koukkuun jääneille käyttäjille on kuitenkin ratkaisu.

torstai 22. joulukuuta 2016 teksti H. Rasmussen

Niin joulupöydän kuin muunkin ruokapöydän hygge voi olla koetuksella, kun ote kännykästä ei tunnu kirpoavan edes silloin, kun toisessa kädessä on haarukka.

Puhelinriippuvuus on kohta kansantauti, ja koukkuun jääneiden määrä vain kasvaa. Varsinkin nuorten keskuudessa riippuvuus voi olla suorastaan sairaalloista, kun some pitää olla saatavilla koko ajan ja joka paikassa.

Luuri kaltereiden taakse Ammattiauttajien heräämistä odotellessa voi panna toivonsa keksintöön, jossa puhelin pannaan lukemaan tiilenpäitä.

Yksi markkinarakoon yrittävä on DistractaGone, puhelimelle tarkoitettu laatikko, joka toimii aikalukolla. Puhelinta ei saa käsiinsä, ennen kuin asetettu aika on kulunut. Laatikkoon mahtuu neljä puhelinta kerralla.

Kickstarter-joukkorahoituksella kustannettava DistractaGone ei ainakaan ensimmäisellä kierroksella saavuttanut riittävästi tukijoita, joten voi olla, ettei se valmistu koskaan.

Saman idea on havainnollistettu hauskasti oheisella videolla. Sen perusteella selli ei näytä siltä, että se kestää addiktin hyökkäyksen, mutta idea on mainio. Sellissä puhelin saa mukavat oltavat ja kun sen hoksaa vielä sammuttaa ennen selliin lukitsemista, niin piippauksetkaan eivät häiritse ruokarauhaa.

DistractaGone-laatikko on enemmän mallia ”ankea arkku”:

Ehkä sinua kiinnostaa...