ios vs android

Sekä Applen iOS-järjestelmällä että Googlen Android-järjestelmällä on omat hyvät puolensa.

Näissä asioissa iOS on Androidia parempi

On makuasia, kummasta pitää enemmän, Androidista vai iOSista. Joissain asioissa ei kuitenkaan ole jossiteltavaa. Tässä on viisi asiaa, joissa iOS pesee Androidin.

sunnuntai 19. huhtikuuta 2020 teksti S. Nielsen


Kukaan ei varmaan kiistä sitä, että Googlen Android-käyttöjärjestelmä on joissain suhteissa Applen iOS-järjestelmää parempi.

Avoimeen lähdekoodiin perustuva Android on joustava järjestelmä, jota laitevalmistajat voivat muokata sopimaan omiin laitteisiinsa.

Android-järjestelmä tarjoaa käyttäjälle lisäksi enemmän mahdollisuuksia räätälöidä puhelintaan, sekä sovelluspuolella että järjestelmäpuolella.

Apple on kuitenkin ollut tehokkaampi kohdistamaan markkinointia varsinkin nuorisoon. Applen järjestelmällä, jota iPhone ja iPad käyttävät, onkin monta etua verrattuna Androidiin.

Tässä on viisi asiaa, joissa iOS on parempi kuin Android:

1. iOS toimii nopeammin kuin Android

Vaikka parhaimmissa Android-puhelimissa on paperilla paremmat suorittimet kuin uusissa iPhone-malleissa, lukuisat testit osoittavat, että iOS on käytännössä nopeampi järjestelmä.

> Lue, millaisia ovat iOS 13:n uudet temput

2. iOS päivittyy paremmin kuin Android

Niin pian kuin uusi iOS-järjestelmäpäivitys on saatavana, se asentuu iPhoneen, jos puhelin vastaa laitevaatimuksia.

Android-puhelimen käyttäjä saattaa sen sijaan joutua odottelemaan järjestelmäpäivitystä kuukausikaupalla, riippuen siitä, milloin laitteen valmistaja käynnistää päivityksen jakelun.

3. iOS on turvallisempi kuin Android

Jonkin verran on saatu lukea juttuja iPhonen haittaohjelmista, mutta Android-puhelimia vastaan hyökätään silti ylivoimaisesti eniten.

Android-puhelimelle suositellaankin tietoturvaohjelmaa, jollainen on esimerkiksi Sophos Intercept X

4. iOSille saa paremmin tukea kuin Androidille

Koska iPhone on yhden valmistajan laite, niin sille on yleensä helpompi saada tukea kuin eri valmistajien Android-puhelimille.

Monella paikkakunnalla on myös Applen virallisia huoltoliikkeitä.

5. iPhone säilyttää arvonsa

Kun tulee aika vaihtaa uuteen puhelimeen, pari vuotta vanha iPhone on helppo myydä, ja siitä voi saada vielä hyvän hinnankin. 

Android Authority -sivusto on arvioinut, että keskiverto iPhone menettää arvostaan 50 prosenttia kahden vuoden aikana, kun esimerkiksi Samsungin puhelimien arvo tippuu jopa 75 prosenttia kahden vuoden jälkeen.


Ehkä sinua kiinnostaa...