Näin säästät puhelimesi akkua

 

Näin voit säästää puhelimesi akkua

Näillä vinkeillä autat Android-puhelimesi akkua jaksamaan vähän paremmin. Säästöä tulee jo, kun tunnistat muutaman virtasyöpön.

tiistai 13. helmikuuta 2018 teksti S. Nielsen

 

Toiset sovellukset kuluttavat akkua selvästi enemmän kuin toiset, ja punaiselle siirtyvä akkukuvake on tuttuakin tutumpi näky.

Akkusyöppönä saattaa olla esimerkiksi Facebook, muu somen sovellus tai taustalla oleva toiminto.

Tässä on muutama vinkki, joilla voi yrittää ylläpitää akkukuria.

1. Käytä tummaa taustakuvaa

Temppu ei kuulosta kummoiselta, mutta kirkkaat sävyt syövät akkua nopeammin kuin tummat. Eikä haittaa, jos lisäksi tiputat näytön kirkkautta mahdollisuuksien mukaan.

2. Päivitä sovellukset

Varmista, että automaattinen päivitys on käytössä tai tee päivitykset manuaalisesti – kuinka vaan – mutta päivitys kannattaa aina, myös akun keston kannalta.

Valmistajat parantavat jatkuvasti sovellustensa akkukäyttöä, ja uusi versio on yleensä aina vanhaa virtapihimpi.

Muista tehdä päivitykset silloin, kun puhelin on latauksessa.

3. Käytä lentotilaa

Lentotila kannattaa käyttää silloin, kun esimerkiksi keskityt musiikin kuunteluun juoksulenkillä tai muuten vaan, etkä halua vastaanottaa puheluita tai viestejä. Vaihtoehtoisesti voit ottaa pois päältä wlanin, bluetoothin ja gps:n, ellet käytä niitä, sillä ne kuluttavat silloin turhan virtaa.

4. Käytä sovelluksen kevytversiota

Monista sovelluksista, kuten esimerkiksi Facebookista ja Messengeristä on saatavana Lite-kevytversiot Androidille.

Lite-versiot ovat riisuttuja versioita, jotka ovat alun perin suunnattu kehittyviin maihin vaatimattomille Android-laitteille, mutta kevytversiot ovat suosittuja myös muualla, koska ne siirtävät vähemmän dataa ja toimivat heikommillakin yhteyksillä - säästäen samalla myös akkua.

5. Luovu pienoisohjelmista

Pienoisohjelmat (engl. widgets) ovat sovellusten lisäohjelmia, jotka päivittävät puhelimen näytölle esimerkiksi uutisia tai säätietoja.

Pienoisohjelmat kuluttavat akkua, koska ne päivittävät tietojaan jatkuvasti.

Androidissa voi myös ottaa sovellusten taustalla tapahtuvan synkronoinnin pois päältä.

Voit poistaa synkronoinnin joko sovelluskohtaisesti tai kaikilta palveluilta valitsemalla Asetukset -> Tilit ja valitsemalla sovelluksen ja poistamalla sen synkronoinnin tai ottamalla Tilit-kohdan asetuksissa valinnan pois kohdasta Tietojen autom. synkronointi. Valinnat vaihtelevat hieman laitteittain.

Puhelimen asetusten Akku-kohdasta voit lisäksi tarkastella akun käyttöä ja paljon virtaa kuluttavia sovelluksia.

Varavirtalähde taskussa varmistat, että tehosyöpöllekin luurille riittää virtaa. Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen hintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa. Tutustu tarjoukseen.

Paranna kannettavan tietokoneen akun kestoa

Tuntuuko, että kannettavan tietokoneesi akku uuvahtaa turhan nopeasti?

KotiMikron numerossa 3/2018 kerromme parhaat niksit, joilla akun varaus säilyy entistä pitempään.

Venytä varausta viisailla valinnoilla

Artikkelissa neuvotaan muun muassa, kuinka voit käyttää virransäästötilaa ja ottaa turhia virtaa kuluttavia taustaprosesseja pois käytöstä.

KotiMikron Etunurkasta voit ladata kätevän apuohjelman, joka kertoo tarkasti, kuinka paljon kannettavan tietokoneen akusta on varausta jäljellä. Ohjelman avulla saa myös paljon muita hyödyllisiä tietoja akusta (Etunurkka sisältyy KotiMikron tilaukseen).


Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Tartu tarjoukseen, niin saat tyylikkään bluetooth-kaiuttimen ja 4 numeroa KotiMikroa yhteishintaan 21,90 euroa. Säästät lähes 60 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...