Kuka soittaa? Löydä nimi numerolle

Kukahan minulle tästä numerosta soittaa? Tätä tulee heti pohdittua, kun tuntematon numero ilmestyy puhelimen näytölle. Soittajan saa onneksi useimmiten selvitettyä.

keskiviikko 18. huhtikuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Useimmat meistä saavat silloin tällöin puhelun tuntemattomasta numerosta. 

Puheluun ei ole pakko vastata, mutta uteliaisuus herää usein ja silloin voi kokeilla selvittää, kuka soitti, jos vaikka kannattaisi soittaa takaisin. 

Tästä saat pari vinkkiä, joiden avulla voit yrittää selvittää soittajan nimen puhelinnumeron avulla.

1. Selvitä soittaja MobilePayn avulla

Numerotiedustelun lisäksi voi kokeilla ensin yksinkertaista kikkaa, jota ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Jos nimittäin käytössä on MobilePay-palvelu, niin sillä saa soittajan nimen aika näppärästi selville, olettaen että myös soittaja käyttää MobilePay-palvelua.  

Avaa sovellus, laita summaksi vaikka yksi euro, napauta Vastaanottaja-sanaa ja naputtele puhelinnumero.

Valitse Jatka, niin näet rahaa siirtämättä, kenelle numero kuuluu, jos numeron haltijalla on MobilePay käytössä.

Kuka soittaa
Selvitä soittaja MobilePayn avulla

Kuka soittaa? Jos soittaja käyttää MobilePay-palvelua, hänen nimensä tulee näkyviin sovellukseen – ilman että rahaa tarvitsee lähettää.

2. Kirjaudu numerotiedusteluun
tekstiviestin hinnalla 

Ilmaisia puhelinluetteloita ei enää ole, mutta numerotiedustelupalvelun saa käyttöön maksamalla nimellisen rekisteröintimaksun, joka vaihtelee palveluittain paristakymmenestä sentistä noin euroon.

Tunnetuimpiin numerotiedostelupalveluin kuuluu muun muassa Fonecta, jonka palvelua voi käyttää tietokoneella ja puhelimen sovelluksella.

> Lue lisää puhelinasiaa

3. Etsi numeroa netistä

Puhelinmyyjien numeroita voi etsiä esimerkiksi ilmaisella Kukasoitti-palvelulla. Palvelu kertoo myös yksityishenkilöiden nimen. 

Salattujen numeroiden haltijoita ei tietenkään saa selville. Palvelut kertovat vain numeron olevan salainen tai tuntematon.

Puhelinnumerolla voi myös tehdä tavallisen Google-haun. 

Jos numero on listattu puhelinmyyjäksi, niin silloin Google-haun osumissa on yleensä linkki Kukasoitti-palveluun. 

Google-haulla ei kuitenkaan tule osumia yksityishenkilöiden numeroilla, ainakaan Suomessa, joten Google ei ole mikään numerotiedustelu, vaikka sen haulla muuten löytyykin lähes kaikki.

> Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen yhteishintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään varavirtalähteen yhteishintaan 21,90 euroa – säästät 76,90 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...