Puhelimella tankkaus alkaa olla jo vanha juttu. Trenditietoiset odottavat jo mahdollisuutta komentaa ääniapuri tankkaamaan.

Puhelinsovelluksella tankatessa ei tarvitse pelätä skimmauslaitteita.

© OK

Käske Sirin tankata

Tankkauksen hoitaminen puhelimen sovelluksen avulla on kätevää ja turvallista. Maailmalla voi myös jo komentaa iPhonen Siriä aloittamaan tankkauksen.

maanantai 9. maaliskuuta 2020 teksti KotiMikron toimitus


Mobiilitankkaus onnistuu nykyään jo lähes kaikilla asemilla, ja sovellukset ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä.

Puhelimen paikannustoiminto osaa kertoa sovellukselle, että käyttäjä on bensa-asemalla.

Mittarille ajaessa tarvitsee vain napauttaa mittarin numeroa sovelluksessa, odottaa hetki, kuin sovellus tarkistaa maksutiedot, ja sitten sovellus jo kertookin, että käyttäjällä on kaksi minuuttia aikaa aloittaa tankkaus.

Helppoa kuin mikä, ja myös turvallista, kun ei tarvitse työntää maksukorttia mihinkään eikä pelätä skimmauslaitteita, joita valitettavasti varsinkin kylmäasemilla aina silloin tällöin tavataan.

Käske Sirin valita mittari

Nyt tanskalainen OK-huoltamoketju on helpottanut tankkaajaan elämää entisestään.

Yhtiön sovellukseen on tullut tuki Applen digiapurille Sirille. Käyttäjä voi mittarille tullessaan sanoa Sirille "Hei Siri, tankkaa, mittari 3".

Siri käynnistää tankkauksen, eikä käyttäjän tarvitse räplätä sovelluksen kanssa vaan hän voi äänikomennon antamisen jälkeen nousta autosta, avata bensaluukun, kiertää korkin auki ja työntää tankkauspistoolin sisään.

Täkäläisten sovellusten mobiilitankkaus ei vielä tottele Siriä tai muita ääniapureita, mutta tuskin kuluu kovin kauan, kun ominaisuus keksitään tännekin.   

> Lue myös: Mitä ovat Google Assistant, Amazon Alexa ja Apple Siri?

Ok-yhtiössä pidetään Sirin käyttöä hyvänä ratkaisuna nimenomaan autossa.

"Sirin käyttäminen julkisessa tilassa on edelleen hankalaa. Mutta ei autossa, jossa käyttäjä istuu yksityisemmin ja käyttää jo muutenkin ääniohjattua tekniikkaa muun muassa soittaakseen puheluita", kertoo OK:n sovellusjohtaja Mikkel Kaczmarek.


Ehkä sinua kiinnostaa...