Sony i vand

Elvytä kastunut puhelin

Pääsikö kallis älypuhelin kastumaan eikä suostu enää toimimaan? Lue vinkit, joilla voit saada eloa elektroniikkaan.

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Puhelin kourassa ei parane mennä suihkuun tai sukeltaa järveen, ellei luuri satu olemaan vesitiivistä mallia. Herkkä elektroniikka ei siedä kosteutta – ja vielä vähemmän uppeluksissa käyntiä.

Vahinkoja kuitenkin sattuu, ja verkosta löytyy monenlaista keinoa kuivata kännykkää kotikonstein (kunnes se on pakko viedä huoltoon). Tässä on vinkkejä, joilla käyttäjät ovat kuitenkin onnistuneet elvyttämään puhelimensa.

Laita puhelin muovipussiin yhdessä silica-geeli-pussien kanssa, joita tulee esimerkiksi uuden laitteen mukana. Silica-pusseja ei kannatakaan heittää pois, koska niiden piioksidirakeita käytetään nimenomaan kosteuden torjumiseen. Ota akku (jos irrotettava) ja kortit erilleen, niin ne kuivuvat paremmin silica-pussien kanssa. Anna pussin olla yön yli.

Laita puhelin riisin kanssa pusiin tai rasiaan yön yli. Riisinjyvät saattavat imeä kosteutta.

Jos uskallat, kokeile YouTube-käyttäjä Bret Martinin imurointikonstia. Se toiminee parhaiten puhelimen kanssa, josta saa takakuoren irti. Näin Bret toimii:

Jos vahinko sattuu kesällä, niin puhelimen voi laittaa kuivan pyyhkeen päälle aurinkoon, joka haihduttaa rakosissa olevan kosteuden. Odota aina vuorokausi, ennen kuin käynnistät puhelimen uudelleen, jotta se ei mene oikosulkuun.

Toivottoman märkään tapaukseen epätoivoinen puhelimen omistaja kokeilee vaikka sitä, että ottaa puhelimesta akun irti ja laittaa puhelimen pakastimeen vartiksi. Sitten luuri pois pakkasesta, akku sisään ja virta päälle. Jos puhelin ei inahdakaan, niin anna luurille vielä 10 minuuttia pakkasta. Näin ovat menetelleet menestyksekkäästi jotkut Instructables-sivuston käyttäjät.

ÄLÄ KOSKAAN: ... Käytä hiustenkuivaajaa, sillä sen puhaltama kuumuus voi rikkoa puhelimen. ... Laita puhelinta mikroaaltouuniin.

Ehkä sinua kiinnostaa...