Kuusi iPhone 11 -puhelinta takaa kuvattuina vesiroiskeissa
iPhone 11

Uudet iPhone 11 -puhelimet ovat pöly- ja vesitiiviitä.

© Apple

Apple uudet puhelimet ovat iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max

Apple julkaisi iPhonen uuden version, iPhone 11 -mallin, joka tarjoaa uuden kameran ja uuden vesitiiviin muotoilun.

keskiviikko 11. syyskuuta 2019 teksti M. Haverholm


Yksi malli ei enää yksinkertaisesti riitä. Viime vuoden iPhone-lanseerauksen tavoin Apple esitteli nytkin kokonaista kolme erilaista puhelinmallia. Uudet puhelimet ovat iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max. Tätä nimeämistyyliä Apple ilmeisesti käyttää myös jatkossa.

Kaikki iPhone 11 -mallit ovat vesi- ja pölytiiviitä. Niillä on IP68-luokitus, mikä tarkoittaa, että ne selviytyvät 30 minuutin sukelluksesta yli metrin syvyydessä. Apple testautti laitteet neljän metrin syvyydessä.

Edullisin malli, iPhone 11, on varustettu kahdella takakameralla, ja kahdessa kalliimmassa mallissa on kolme takakameraa.

Näyttökoossa ei ole tapahtunut muutoksia. Pro-mallissa on 5,8-tuumainen, Pro Maxissa 6,5-tuumainen ja 11-mallissa on 6,1-tuumainen näyttö.

Uudet kamerat kaikissa iPhone 11-malleissa

Kuvassa iPhone 11 Pron ja iPhone 11 Pro Maxin kolme takakameraa.
iPhone 11

Uudessa iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa on kolme takakameraa.

© Apple

Huokeimmassa iPhone -puhelimessa on laajakuvakamera ja ultralaajakuvakamera, joka soveltuu hyvin esimerkiksi luontokuviin. Myös zoomaus- ja tarkennustoimintoja on parannettu.

Kalliimpien mallien, iPhone 11 Pron ja iPhone 11 Pro Maxin, kolmas kamera on telekamera, jossa on kaksinkertainen optinen suurennos.

Kaikissa iPhone 11 -malleissa on päivitetty kameraohjelmisto, joka tuo parannuksia muun muassa heikoissa valaistusolosuhteissa kuvaamiseen.

Lisäksi kaikissa iPhone 11 -malleissa myös etukameran tarkkuus on 12 megapikseliä, jolla voi kuvata 4k-videota 60 kuvan sekuntinopeudella.

Milloin iPhone 11 tulee Suomeen?

Kuvassa iPhone Pron ja iPhone Pro Maxin neljä värivaihtoehtoa.
iPhone 11

iPhone 11 Prosta ja iPhone 11 Pro Maxista on neljä värivaihtoehtoa.

Applen uusi iPhone 11 on aavistuksen huokeampi kuin viime vuoden halvin malli, mutta kyse on edelleen luksusluokan laitteesta – myös hintansa puolesta. 

Huokein versio iPhone 11 on saatavana 64, 128 ja 256 gigatavun tallennustilalla. Värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta, vihreä, keltainen ja violetti sekä Global Fund -järjestöä tukeva punainen. Lähtöhinta on 829 euroa.

Kahdessa kalliimmassa mallissa, iPhone 11 Prossa ja iPhone 11 Pro Maxissa on edellä mainittujen tallennusvaihtoehtojen lisäksi 512 gigatavuinen versio. Värivaihtoehdot ovat tähtiharmaa, hopea, keskiyönvihreä ja kulta. Lähtöhinta iPhone 11 Prolle on 1179 euroa ja iPhone 11 Pro Maxille 1279 euroa.

Kaikki iPhone 11 -puhelimet ovat ennakkotilattavissa 13. syyskuuta alkaen ja toimitukset alkavat 20. syyskuuta.


Ehkä sinua kiinnostaa...