iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR

Uudet iPhone XS ja XS Max ovat ennakkotilattavissa tästä päivästä alkaen ja toimitukset alkavat 21. syyskuuta.

© Apple

Apple julkaisi kolme uutta iPhone-mallia – tällaisia ne ovat

Yhtenäinen ulkomuoto, uusi kokoluokka ja kolme hintaluokkaa. Apple julkaisi uuden iPhone-sarjan, joka merkitsee samalla myös hyvästejä kahdelle suositulle toiminnolle.

perjantai 14. syyskuuta 2018 teksti Mathias Alsted Lund Flinck


Syyskuun puoliväli on tunnetusti Apple-fanien parasta aikaa, sillä silloin julkistetaan uudet iPhonet. Niin tapahtui tänäkin vuonna 12. syyskuuta. 

Applen uudet puhelimet ovat iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR. 

Ulkomuodoltaan puhelimet eivät juuri eroa toisistaan viimevuotisesta mallista. Kaikista kolmesta myös puuttuu kuulokeliitäntä ja perinteinen kotipainike, jotka esiteltiin ensimmäisessä iPhonessa.

Kuulokeliitännälle, joka tippui pois jo kaksi vuotta sitten iPhone 7:n myötä, heitetään nyt lopulliset hyvästit, sillä nyt Apple ei enää myy kuulokeliitännällä varustettuja puhelimia. 

Kotipainikkeen katoaminen tarkoittaa, että kaikissa iPhone-malleissa on nyt Face ID -kasvojentunnistustoiminto, jonka avulla voi avata puhelimen ja vahvistaa sovellusostoksia.

iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR

Uudessa iPhone XS -puhelimessa ei ole sen paremmin kotipainiketta kuin kuulokeliitäntääkään.

Paljon yhtäläisyyksiä mutta myös eroja

Yhteistä niin iPhone XS:lle, iPhone XS Maxille kuin iPhone XR -puhelimellekin on, että näyttö ulottuu kaikissa reunasta reunaan yläreunan pientä mustaa osaa lukuun ottamatta.

Kaikki kolme on myös varustettu uudella A12 Bionic -suorittimella, joka on Applen mukaan lähes 40 prosenttia edellistä suoritinpolvea tehokkaampi.

Myös akku on kaikissa tehokkaampi viimevuotiseen verrattuna – luvaten noin puoli tuntia paremman akkukeston Xs-mallille ja jopa puolitoista tuntia paremman Xs Maxille verrattuna viime vuonna julkaistuun iPhone X:ään.

iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR – mitä eroja?

Suurimmat erot ovat näytössä ja kamerassa.

Sekä iPhone XS että iPhone XS Max on varustettu oled-näytöllä ja kaksoiskameralla, kun taas XR-mallissa on lcd-näyttö ja yksi takakamera.

Pienempi iPhone XS, jossa on 5,8 tuuman ruutu, maksaa 64-gigatavuisena versiona 1 179 euroa. XS Max, jossa on 6,5 tuuman näyttö, maksaa 64 gigatavun tallennustilalla 1 279 euroa. Muut tallennustilat ovat XS-malleissa 256 ja 512 gigatavua.

6,1-tuumaisella näytöllä varustetun iPhone XR:n hinnat alkavat 879 eurosta ja tallennustilat ovat 64-256 gigatavua.

Uudet iPhone XS ja XS Max ovat nyt ennakkotilattavissa ja toimitukset alkavat 21. syyskuuta. XR-mallia pitää odotella hieman kauemmin, sillä puhelin tulee ennakkotilattavaksi 19. lokakuuta ja toimitukset alkavat 26. lokakuuta.

Oli puhelimessasi sitten uusi tai vanha akku, niin mukana kuljetettava varavirtalähde voi aina pelastaa päiväsi. 

Nyt saat tehokkaan varavirtalähteen ja neljä numeroa KotiMikroa yhteishintaan 21,90 eurolla. Siirry tarjoukseen tästä.

Ehkä sinua kiinnostaa...