Alhaisen virran tila iPhonessa

Käyttäjä voi halutessaan asettaa iPhonen virransäästötilaan. Pian voi myös valita, hidastetaanko puhelinta, jos akku on kehno.

© Shutterstock

Apple antoi periksi

Käyttäjiltä tullut voimakas kritiikki sai Applen muuttamaan iPhonen akun hallintaa. Seuraava päivitys antaa käyttäjän ottaa hidastavan toiminnon pois päältä.

perjantai 19. tammikuuta 2018 teksti P. Jensen

 

Loppuvuodesta nousi valtava kohu, kun ilmeni, että Apple tarkoituksellisesti hidasti vanhempia iPhone-puhelimia, joiden akku oli heikentynyt.

Apple pyysi lähes saman tien anteeksi hidastavaa päivitystä ja lähetti asiasta asiakastiedotteen, jossa kerrottiin myös vaihtoakkujen laskeneista hinnoista.

Tällä viikolla Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi ABC News -tv-kanavan haastattelussa, että seuraava päivitys lisää iPhone-käyttäjien valinnanvapautta.

Lisää tietoa akun kunnosta

Päivitys lisää järjestelmään toiminnon, joka varoittaa, kun akku ei toimi kunnolla, ja käyttäjä voi itse valita, ottaako yllättäviä sammumisia estävän hidastustoiminnon käyttöön vai jatkaako täydellä suorituskyvyllä.

Cook kuitenkin huomautti, että toiminnon poistamista ei suositella, sillä silloin riskinä on, että puhelin sammuu yllättäen, vaikka akussa näyttäisi edelleen olevan virtaa.

Lisäksi Cook kertoi, että päivityksen myötä käyttäjä näkee entistä enemmän tietoa akun kunnosta.

Päivitys julkaistaan Cookin mukaan ensin kehittäjäversiona helmikuussa, minkä jälkeen sen normaali jakelu käynnistyy.

Ankaraa kritiikkiä

Applea vastaan nostettiin Yhdysvalloissa lukuisia joukkokanteita iPhone-puhelinten tahallisesta hidastamisesta. Applea syytettiin siitä, että se ei kertonut vanhojen iPhone-puhelinten hidastamisesta.

Apple myönsi puhelinten hidastamisen heti tuoreeltaan, ja kanteet nostettiinkin sen jälkeen. Kanteen nostajat olivat ostaneet uuden iPhonen. He luulivat, että hidastunutta puhelinta ei voi mitenkään enää nopeuttaa, eivätkä he tienneet, että akun vaihto riittää.

Apple pahoitteli tapahtunutta ja laski vaihtoakkujen hintaa. Tuoreessa ABC Newsin haastattelussa Tim Cook pyysi uudelleen anteeksi. Hän sanoi myös, että hidastustoiminnosta kerrottiin päivityksen tiedoissa, ja että sen tarkoituksena oli suojella puhelinta äkillisiltä sammumisilta, mutta totesi myös, että siitä olisi ehkä pitänyt kertoa selkeämmin.

> Lue lisää iPhonesta

Ehkä sinua kiinnostaa...