Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 esitteli uudenlaisen näytön, joten nyt odotellaan malttamattomina, mitä Galaxy S9 tarjoaa.

© Samsung

Samsung Galaxy S9 – ennakkotietoa julkaisuaikataulusta, hinnasta ja ominaisuuksista

Onko seuraava puhelimesi Samsung Galaxy S9? Lue uusimmat arvailut siitä, millainen seuraava Galaxy-lippulaiva on, mitä se maksaa ja milloin se ilmestyy.

tiistai 16. toukokuuta 2017 teksti M. Flinck


Samsung esitteli Galaxy S8 -puhelimen maaliskuun lopulla 2017. Vain kuukautta myöhemmin alkoivat ensimmäiset huhut levitä seuraajasta, Samsung Galaxy S9 -mallista.

KotiMikro päivittää tälle sivulle viimeisimmät tiedot tulossa olevasta Galaxy-lippulaivapuhelimesta, niin huhuja kuin virallistakin tietoa.

Mitä ominaisuuksia Samsung Galaxy S9 sisältää?

Samsung sai jo Galaxy S8 -mallisssa karsittu kehyksen lähes olemattomiin. Korealaisen ETNews-uutispalvelun mukaan Galaxy S9 -mallin näyttö olisi täysin reunaton. Uutispalvelun tietolähteenä on nimetön, lähellä Samsungia oleva taho.

Mitä ovat Samsung Galaxy S9 -puhelimen uutuudet?

Uusimmat huhut perustuvat kuvaan, joka oletettavasti on uudesta S9-mallista. Kuvan perusteella Samsung Galaxy S9 -puhelimessa on 5,8 tuuman näyttö kuten edeltävässä Samsung Galaxy S8:ssa. Super amoled -näytön tarkkuus olisi niin ikään 2960 x 1440 pistettä (570 pikseliä tuumalla).

Samsung Galaxy S9 -puhelimen kamera pyyhkii huhujen mukaan kilpailijoilla pöytää. Etukameran arvellaan olevan kahdeksan megapikseliä kuten S8-mallissa.

Sen sijaan 12 megapikselin takakamera saanee automaattisesti aukkokokoa säätävän objektiivin, jonka hyvä valovoima riittää huonoissakin valaistusolosuhteissa. 

Heikossa valossa kamera käyttää suurempaa aukkoa (f/1.5) ja jos valoa riittää, niin kamera vaihtaa aukoksi pienemmän (f/2.4), jolloin terävyysalue on laajempi.

Samsung Galaxy S9 -puhelimen tietoja vuoti nettiin kuvan kera. Samsung ei kuitenkaan ole vahvistanut sen paremmin tietoja kuin yllä olevaa kuvaakaan.

Milloin Samsung Galaxy S9 -puhelimen julkaisu tapahtuu ja milloin puhelin tulee Suomeen?

Julkaisuaikataulusta ei ole varmuutta. Edelliset mallit on esitelty usein helmi-maaliskuussa, joten valistunut veikkaus on, että Galaxy S9 lanseerataan vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. 

Hevosmiesten tietotoimiston viimeisimpien tietojen mukaan Samsung Galaxy S9 -puhelimen julkaisu tapahtuisi Barcelonan MWC-kongressissa, joka alkaa 26. helmikuuta 2018.

Suomen uutuutta voinee odotella jo pian julkaisun jälkeen, kevään korvilla.

Mikä on Samsung Galaxy S9:n hinta?

Hintatietoja ei vielä ole julkistettu. Samsung Galaxy S7:n hintalapussa oli 750 euroa, ja Galaxy S8 kustansi uutena 830 euroa. Lienee odotettavissa, että Galaxy S9 -puhelimesta joutuu pulittamaan lähemmäs 900 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...