Samsungin uusi lippulaiva Galaxy S8 sisältää mielenkiintoisia ominaisuuksia.

Maaliskuun lopussa ennakkomyyntiin tullut Samsung-lippulaiva Galaxy S8 saattaa olla vuoden puhelin.

© Samsung

Samsung Galaxy S8 – vuoden puhelin?

KotiMikro oli paikalla Lontoossa, kun Samsung esitteli uuden lippulaivansa Galaxy S8:n. Ensivaikutelma lupaa hyvää.

torstai 30. maaliskuuta 2017 teksti M. Flinck

Samsungin lippulaivamalli on viime vuosina kuulunut aina puhelinten kärkikaartiin. Samaa lupailee Samsung Galaxy S8.

Ensivaikutelman perusteella Samsungin uutta lippulaivaa uskaltaa veikata jopa vuoden puhelimeksi. Kilpailijoiden pitää nimittäin lyödä pöytään jotain todella eksoottista pärjätäkseen Samsungille.

Vähemmän kehystä, enemmän näyttöä

Puhelin puhuttelee heti ensivilkaisulla. ”Pienempi” 5,8-tuumainen Galaxy S8 on varustettu lähes reunattomalla näytöllä. Se on sovitettu ohuen ylä- ja alapalkin väliin, ja näyttö vaikuttaa todella suurelta.

Näytön kuvasuhde on 18,5:9 on erikoinen, mutta se sopii yhteen muun muassa monien suoratoistopalveluiden kanssa niin, ettei näytöllä tarvitse katsella mustia palkkeja. Pieni yksityiskohta, joka viehättänee varsinkin videoiden suurkuluttajia.

Silmällinen tietoturvaa

Samsung Galaxy S8 on varustettu iirisskannerilla

Iirisskanneri ja kasvojentunnistus täydentävät puhelimen takapaneelissa olevaa sormenjälkilukijaa.

© Samsung

Usein pienet asiat merkitsevät paljon käytön kannalta. Esimerkiksi sormenjälkilukija voi olla oleellinen työkalu, joka turvallisella tavalla korvaa salasanoja, joita ei kuitenkaan muista.

Galaxy S8 -puhelimessa on käytössä sekä iirisskanneri ja kasvojentunnistus, jotka tuntuvat toimivan jopa varmemmin ja nopeammin kuin sormenjälkilukija. Iiriskannerin ongelmana saattaa kuitenkin olla silmälasit ja piilolinssit.

Rillipirut tunnistuvat kuitenkin kasvojentunnistustoiminolla, joka on nopea tapa avata puhelin.

Puhelimesta tietokoneelle

Galaxy S8 yhdistettynä näyttöön Samsung DeX -telakalla.

Erikseen hankittava Samsung DeX -telakka muuttaa älypuhelimen työpisteeksi.

© Samsung

Samsung Galaxy S8 on hyvin varusteltu puhelin, jonka voi muuttaa näppäimistöllä ja hiirellä ohjattavaksi työpisteeksi 149 euron hintaisella Samsung DeX -telakalla.

Vastaava telakointiratkaisu löytyy muidenkin valmistajien puhelimista. Ainakin esittelyssä Samsungin telakointi vaikutti saumattomalta.

Järjestelmä näytti hyvältä isolla näytöllä, joten telakkatoiminto voi hyvinkin olla käytännöllinen työkalu varsinkin työkäytössä.

Samsung Galaxy S8 saapuu kauppoihin huhtikuun lopulla

Galaxy S8:n myynti alkaa Suomessa 28. huhtikuuta. Ennakkomyynti on alkanut. 5,8 tuuman näytöllä varustettu Galaxy S8 maksaa 829 euroa ja 6,2-tuumainen Galaxy S8+ maksaa 929 euroa.

KotiMikro testaa puhelimen, joten seuraa verkkosivujamme, Testinurkkaa ja Facebook-sivuamme, niin pääset lukemaan arvion ensimmäisten joukossa.

Ehkä sinua kiinnostaa...