Taita puhelin auki, niin käytössäsi on tablet-laite.
Royole FlexPai.

Kuvassa ei ole Samsungin taittuva puhelin, vaan Royolen FlexPai-puhelin. Siinä taittuva näyttö jää ulkopuolelle, toisin kuin Samsungin tulossa olevassa mallissa, jossa on aukeava sisänäyttö.

© Royole

Puhelin saa taittuvan näytön

Samsung on esitellyt taittuvanäyttöisen puhelimen, joka avautuu tablet-kokoon.

maanantai 12. marraskuuta 2018 teksti M. Østergaard


”Kaikesta kehityksestä huolimatta olemme eläneet maailmassa, jossa näyttö voi olla vain yhtä suuri kuin laite itse”, aloitti Samsungin markkinointijohtaja Hassan Anjum ja otti sitten esiin Samsungin uuden Galaxy-puhelimen, jossa on taittuva näyttö.

Samsung on antanut uudelle näyttötekniikalle tuotenimeksi Infinity Flex.

Hieman simpukkamallia muistuttavassa Samsungin uutuudessa on suhteellisen pieni ulkonäyttö ja kun sisänäytön taittaa auki, puhelin muuttuu tablettikokoiseksi.

Samsungin Infinity Flex on puhelin ja taulutietokone samassa näytössä

Puhelin havaitsee automaattisesti, että sisänäyttö on avoinna ja siirtyy käyttämään isompaa ruutua. 

Infinity Flexin esittelyn yhteydessä Google vahvisti, että sen Android-järjestelmä tulee jatkossa tukemaan taitettavalla näytöllä varustettuja puhelimia. 

Tietoviikon saamien tietojen mukaan Samsungin taittuvan mallin ulkonäyttö, eli kannessa oleva näyttö, on kooltaan 4,58 tuumaa ja tarkkuudeltaan 840 x 1 960 pikseliä. Esiin taittuvan sisänäytön koko on 7,3 tuumaa ja tarkkuus 1 536 x 2 152 pikseliä. 

Muita speksejä sen paremmin kuin julkistuspäivääkään ei ole kerrottu, mutta on veikkailtu, että julkistus voisi tapahtua peräti jo ensi vuoden CES-messuilla tammikuussa tai mobiilialan MWC-messuilla helmikuussa.

Se on joka tapauksessa varmaa, että KotiMikro hankkii taittuvan ihmeen hyppysiinsä ensimmäisten joukossa ja julkaisee laitteista arvion Testinurkassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...