Huawei Mate X taitettuna eri asentoihin

Huawei Mate X on yksi taittuvanäyttöisistä puhelimista, jonka julkaisua siirrettiin aiemmin tänä vuonna.

© Huawei

NYT ovat taittuvat näytöt lähtökuopissa! ...taas

Useiden kuukausien alkuponnistelujen jälkeen näyttää siltä, että sekä Samsung että Huawei saavat taittuvanäyttöiset puhelimensa julkaistua.

keskiviikko 7. elokuuta 2019 teksti M. Haverholm


Kuluvan vuoden maaliskuussa sekä Samsung että Huawei ilmoittivat, että heidän taittuvanäyttöiset puhelimensa tulevat pian saataville. Yhtiöt antoivat ymmärtää, että uutuuksia olisi kaupoissa muutaman kuukauden kuluttua.

Sitten suunnitelmissa otettiin takapakkia. 

Varsinkin Samsungin Galaxy Fold -puhelimesta nousi kova kohu, kun ilmeni, että testaajat raportoivat monista ongelmista.

Toukokuussa uutisoimme, että Samsung joutuu lykkäämään taittuvanäyttöisen puhelimensa julkaisua.

Foldin piti tulla kauppoihin toukokuun alussa, mutta Samsung veti kaikki testilaitteet takaisin ja siirsi julkaisun myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

Huawei sai Googlelta pakit

Läpileikkaus Huawei Mate X -laitteesta

Huawein taittuvanäyttöinen Mate X -puhelin jäi kauppaboikotin jalkoihin, mutta saattaa nyt olla kuitenkin tulossa.

Huawei, joka esitteli taittuvanäyttöisen Mate X -puhelimen maaliskuussa, ei ehtinyt lähettää testikappaleita tiedotusvälineille. Siksi ei voida sanoa mitään varmaa siitä, kuinka valmis laite oli.

Yhtiö joutui Yhdysvalloissa kauppaboikottiin, minkä seurauksena Google hylkäsi Huawein. 

Yhdysvaltain ja Kiinan välisessä kauppasodassa solmittiin kuitenkin aselepo, ja Huawein sallittiin taas ostaa tuotteita amerikkalaisilta yrityksiltä ja niin muodoin käyttää puhelimissaan Androidia ja Googlen sovelluksia.

Lue lisää Huawein ongelmista Yhdysvaltain ja Googlen kanssa

Galaxy Foldiin tulossa useita parannuksia

Samsung Galaxy Foldin neljä värivaihtoehtoa

Samsungs Galaxy Foldin selkämys kuuluu laitteen parannettuihin kohtiin.

© Samsung

Samsung on vihdoin esitellyt uudistetun version Galaxy Foldista. Kaikesta päätellen kehitystiimi on lähilukenut ensiversion poikimat ongelmaraportit.

Samsung Galaxy Foldissa on muun muassa uusi selkämys, joka estää pölyn ja lian tunkeutumisen saranoihin ja sitä kautta näytön sisään vahingoittamaan sitä. 

Myös näytön pinnoite on uusittu.

Samsungin mukaan Galaxy Fold julkaistaan syyskuun aikana, ja huhujen mukaan tarkempi ajankohta olisi 18.–20. syyskuuta, parahiksi kilpailemaan Applen uuden iPhone 11 -puhelimen kanssa.

Samsung Galaxy Foldin arvioidaan maksavan 2100 euroa, joka oli myös ensimmäiselle versiolle ilmoitettu hinta.

Huawei Mate X huhumyllyssä

Huawei Mate X auki taitettuna. Takana uusi neljäs kamera.

Huawei Mate X muistuttaa aiemmin esiteltyä versiota. Taakse on ilmestynyt yksi kamera lisää.

© Li Wei – Weibo

Vain joitain päiviä sen jälkeen, kun Samsung kertoi Galaxy Foldin paluusta, tuli yllätysuutinen Huawein taittuvanäyttöisestä Mate X -puhelimesta.

Kiinalainen toimittaja Li Wei tapasi sattumalta Huawein-pomo Richard Yun lentokentällä, ja toimittaja pääsi kurkistamaan viimeisintä Mate X -versiota. 

Suurin uudistus maaliskuiseen julkistukseen verrattuna oli lisäkamera, joka nostaa laitteen kameroiden määrän neljään.

Huhumylly Huawei Mate X:n julkistuksen ajankohdasta jauhaa raskaasti. Joidenkin lähteiden mukaan myös Mate X julkistetaan syyskuussa, mutta Huawein mukaan puhelimen säätäminen on edelleen kesken, eikä se tule saataville ennen kuin työ on valmis.

Riippumatta siitä, kumpi esitellään ensin, Samsung Galaxy Fold vai Huawei Mate X, näyttää vahvasti siltä, että taittuvanäyttöiset puhelimet ovat kaupoissa vielä kuluvan vuoden aikana.

Lue lisää taittuvanäyttöisistä puhelimista


Ehkä sinua kiinnostaa...