lg g5

LG:n ensimmäinen modulaarinen älypuhelin

LG:n älypuhelinten uusi lippulaivamalli G5 on modulaarinen älypuhelin, joka muuntuu vaikka kameraksi tai hifi-toistimeksi.

torstai 7. huhtikuuta 2016 teksti S. Nielsen

LG:n uusi lippulaivaälypuhelin LG G5 tulee myyntiin Suomessa viikon päästä perjantaina, 15. huhtikuuta. on nyt tilattavissa ennakkoon. Samalla saataville tulee G5-ekosysteemin lisävarusteet.

Barcelonan mobiilitapahtumassa helmikuussa esitellyn ja kehuja keränneen uutuuden tekee kiinnostavaksi erityisesti sen modulaarisuus.

LG G5:ssä on kokonaan metallinen runko ja sen akun voi vaihtaa nopeasti liu’uttamalla käytetyn akun ulos ja vaihtamalla täyden akun sen tilalle.

Ylimääräinen 135 asteen laajakulmaobjektiivi antaa valita kuvia otettaessa tavallisen tai laajakulmaobjektiivin välillä. Lisäksi aina päällä oleva 3,5 tuuman näyttö näyttää kaiken tärkeän informaation ilman puhelimen herättämistä lepotilasta.

Modulaarisen muotoilun ansiosta G5:n voi muuntaa vaikkapa pieneksi kameraksi tai hifi-toistimeksi. Samalla säilyy mahdollisuus akun vaihtoon. G5 sisältää seuraavat moduulit:

• LG CAM Plus on monipuolinen kameramoduuli, joka voidaan liittää puhelimeen akkupaikan kautta. Näin laitteesta saa mukavan otteen, jolloin sitä voi käyttää kompaktina kamerana. Laite toimii myös ylimääräisenä virtalähteenä. Katso moduulin esittely täältä

• Hi-Fi Plus with B&O Play on uudenlainen kannettava hifi-dac-soitin, joka on kehitetty yhteistyössä B&O Playn kanssa, ja joka lupaa huippuluokan äänentoistoa. Katso moduulin esittely täältä

LG Friends – laaja valikoima rinnakkaislaitteita LG G5 -ekosysteemiin kuuluu myös laaja valikoima lisävarusteita, nimeltään LG Friends. Laitteiden tarkoitus on tarjota uudenlainen mobiilikokemus, joka ylittää älypuhelinten perinteiset rajat.

• LG 360 CAM on kompakti 360 asteen kamera, jossa on kaksi 13 megapikselin laajakulmakameraa, 1200 mAh:n akku, 5.1-kanavainen surround-äänitys kolmella mikrofonilla ja 4 gigatavun sisäisellä muistilla. Laitteen voi yhdistää G5-puhelimeen, jolloin käyttäjä voi helposti luoda 360 asteen sisältöjä.

• LG 360 VR -lasit, jotka voi yhdistää LG G5 -laitteeseen sitä varten suunnitellulla kaapelilla. Tyylikkäät virtuaalitodellisuuslasit voi taittaa kokoon, minkä ansiosta käyttäjä voi katsella VR-sisältöjä missä ja milloin tahansa.

• LG Rolling Bot on rinnakkaislaite, joka pyörii kuin pallo ottaen samalla kuvia ja kuvaten videoita siihen asennetulla kahdeksan megapikselin kameralla. Se liitetään LG G5 -laitteeseen wifi-yhteyden avulla.

• Tone Platinum HBS-1100 on maailman ensimmäinen bluetooth-kuuloke, joka on varustettu aptX HD -koodekilla ja tuottaa näin häviötöntä 24 bitin äänentoistoa. Mallille on myönnetty Harman Kardon Platinum -arvosana erinomaisesta äänenlaadustaan.

• Friends Manager on sovellus, jonka avulla G5 voi muodostaa yhteyden LG Friends -laitteisiin. Friends Manager tunnistaa automaattisesti LG Friends -laitteet ja yhdistää ne nopeasti ja helposti.

LG G5 tulee myyntiin Pohjoismaissa 15. huhtikuuta 2016. Sen suositushinta on 699 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...