Nainen katsoo ärtyneenä puhelintaan
Google Verified Calls.

Googlen uusi puhelun vahvistustoiminto auttaa tunnistamaan soittajan.

© shutterstock

Google Verified Calls: Katso, miksi firma soittaa sinulle

Google pystyy pian kertomaan, mitä asiaa tuntemattomalla soittajalla on. Uusi toiminto auttaa tunnistamaan tärkeät puhelut.

torstai 2. heinäkuuta 2020 teksti M. Haverholm


Tuntemattomaan numeroon vastaaminen on arpapeliä. Useimmiten soittaja on puhelinmyyjä, jolla on hyvä tarjous, mutta puhelu voi myös olla tärkeä.

Googlen puhelinsovellukseen kehittämä uusi Verfied Calls -toiminto auttaa näkemään, onko tuleva puhelu sellainen, johon kannattaa tai pitää vastata.

Toiminto näyttää, mikä firma soittaa, mutta lisäksi tulee tieto, mitä puhelu koskee - onko luurin päässä esimerkiksi remonttifirma tai puhelinkauppias. 

Tekniikan tarkoituksena on helpottaa päätöstä vastata puheluun ja samalla varmistaa, ettei tärkeä puhelu jää vastaamatta.

> Lue kuinka tietoja kalastellaan puhelimitse

Kuinka Google Verified Calls toimii?

Verified Calls toteutetaan palveluna yrityksille. Google varmistaa yritysten luotettavuuden, jotta palvelua ei käytetä väärin.

Kun Verified Calls -palvelua käyttävältä yritykseltä tulee puhelu, se kulkee ensin Googlen palvelimen kautta, joka tarkistaa, että soittaja on kyseinen yritys. 

Tämän jälkeen puhelu ohjataan vastaanottajalle, joka näkee soittajan tiedot ja puhelun asian. 

Vastaanottajan numero ei jää Googlen järjestelmään, vaan se poistetaan muutaman minuutin kuluttua puhelun tarkistuksen jälkeen. Myöskään tietoa puhelun syystä ei Googlen mukaan tallenneta.

Verified Calls -toiminto ei ole vielä käytössä, eikä sen tulosta Suomeen ole toistaiseksi tietoa. Googlen tukisivun perusteella toiminto on kuitenkin tulossa puhelinsovellukseen. 

> Lue myös: Näin torjut soittajan Androidissa ja iPhonessa


Ehkä sinua kiinnostaa...