Norton Power Eraser etsii haittohjelmat
Norton Power Eraser

Norton Power Eraser -ohjelman avulla tarkistat tietokoneesi kätkössä lymyilevien haittaohjelmien varalta.

 

Tarkista tietokone piilouhkien varalta

Norton Power Eraser tarkistaa tietokoneesi niiden haittaohjelmien varalta, joita tavallinen virustorjuntaohjelma ei aina havaitse.

maanantai 18. joulukuuta 2017 teksti M. Østergaard

 

On olemassa haittaohjelmia, joiden havaitseminen ja joista eroon pääseminen on niin vaikeaa, että tehokaskin virustorjuntaohjelma voi joutua heittämään pyyhkeen kehään.

Järjestelmän kätköissä piileskelevistä ilkiöistä tekee selvää Symantec-yhtiön Norton Power Eraser, joka on ilmainen haittaohjelmien poistotyökalu.

KotiMikron tilaaja voi ladata Norton Power Eraser -ohjelman Etunurkasta, jossa on ladattavana myös ohjelman käyttöä esittelevä artikkeli.

Löytää virustutkan ulottumattomissa olevat uhat

Norton Power Eraser ei tarkista tietokonetta samalla tavalla kuin varsinainen tietoturvaohjelmisto.

Power Eraser onkin tarkoitettu tietoturvaohjelmiston täydentäjäksi ja sitä voi käyttää uhkien tarkistamiseksi, vaikka tietokoneella olisi asennettuna tietoturvaohjelma.

Norton Power Eraser käynnistää tietokoneen uudelleen ja tarkistaa käynnistysprosessin niin perusteellisesti, että se saattaa löytää asioita, joita tavallinen tietoturvaohjelma ei havaitse.

Norton huomauttaa sivuillaan, että koska Power Eraser käyttää uhkien havaitsemiseen aggressiivisia menetelmiä, se saattaa valita poistettavaksi myös normaaleja ohjelmia. Siksi on hyvä käydä tarkistuksen tulokset huolellisesti läpi ennen tiedostojen poistamista. Vahingossa tehdyn poiston voi kuitenkin vielä kumota.

Norton Power Eraserista voit lukea lisää ohjelmaa esittelevästä artikkelista, joka on juuri ilmestyneessä KotiMikron numerossa 1/2018.

Kokeile yli 300 ohjelmaa käsittävää Etunurkka-latauspalvelua edulliseen tarjoushintaan. Saat yhden KotiMikron kotiin kannettuna ja täyden pääsyn Etunurkkaan vain 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...