Monet ovat siirtyneet kalliista Microsoft Officesta Googlen verkkopohjaiseen Docsiin. Palvelussa on nyt ilmennyt virhe.
Google Docs:

Monet ovat siirtyneet kalliista Microsoft Officesta Googlen verkkopohjaiseen Docsiin. Palvelussa on nyt ilmennyt virhe.

Google Docsin sanakirja ei kestä toistuvia sanoja

Useat Googlen tekstinkäsittelyohjelma Docsin käyttäjät ovat huomanneet, että palvelulla on vaikeuksia käsitellä tekstejä, joissa on toistuvia sanoja, joiden välissä on piste. Virhe voi johtaa asiakirjan hallinnan menettämiseen.

keskiviikko 11. toukokuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Jos tykkäät kirjoittaa haiku-runoja tai muuten leikkiä sanoilla käyttäessäsi Googlen tekstinkäsittelyohjelmaa Google Docsia, kannattaa olla tarkkana.

Google Docsissa on havaittu uusi ja melko harvinainen virhe, ja monet epäonniset käyttäjät ovat raportoineet siitä Googlen foorumilla.

Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa asiakirjan hallinnan menettämiseen.

Vika havaittiin erään tapauksen yhteydessä

Pat Needham, joka on innokas Google Docs -käyttäjä, huomasi sattumalta, että jos oikoluku oli käytössä Docsissa ja hän kirjoitti: "And.And.And.And.And." (ja englanniksi), tapahtui virhe, jossa Google Docs ei pystynyt enää lataamaan tiedostoa.

Myöhemmin samasta ilmiöstä tehtiin useita muita havaintoja. Havaittiin esimerkiksi, että virhettä ei ilmennyt, kun käytettiin pieniä kirjaimia kirjoitettaessa "and. and. And. and. And.". 

Toinen käyttäjä huomasi, että sanat "But. But. But. But. "But." (mutta englanniksi) laukaisivat myös virheen, ja samalla paljastui, että virhe voitaisiin välttää poistamalla oikoluku käytöstä asiakirjassa.

Google työstää ratkaisua

Emme vielä tiedä esimerkkejä suomenkielisistä sanoista, jotka voivat laukaista saman virheen Google Docsissa. Google on myös ratkaissut edellä mainittuihin konkreettisiin esimerkkeihin liittyneet virheet.

On kuitenkin olemassa riski, että muut sanayhdistelmät, joista ei ole raportoitu Googlelle, voivat edelleen laukaista virheen.

Odotamme Googlen lähettämää virallista ilmoitusta, kun se on löytänyt syyn vikaan ja ratkaissut sen, jotta voimme taas käyttää Google Docsia huoletta.

Jos kuitenkin törmäät virheeseen itse, voit pelastaa asiakirjan erään ratkaisun avulla.

Google Docsissa voi esiintyä virhe, jos kirjoitat saman sanan monta kertaa peräkkäin.

Google Docsissa voi ilmetä virhe, jos kirjoitat saman sanan monta kertaa peräkkäin lisäten pisteen sanojen väliin. Virheen ilmetessä Docs ei enää lataa asiakirjaasi, ja tiedot ovat vaarassa kadota.

Näin pelastat asiakirjasi

Kun käytät Google Docsia Chrome-selaimella, et pääse enää käyttämään asiakirjaa, jos edellä mainittu virhe ilmenee.

Nyt kuitenkin näyttää siltä, että voit edelleen käyttää asiakirjaa Google Docs -sovelluksen kautta puhelimella tai tabletilla. 

Avaa siis virheellinen asiakirja Google Docs -sovelluksessa, poista ongelmia aiheuttanut lause ja poistu asiakirjasta.

Nyt sen voi avata uudelleen tietokoneella.

> Aloita Googlen ilmaisen toimisto-ohjelmapaketin käyttö e-kirjamme avulla, joka löytyy Etunurkasta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...