Tee tabletista tietokoneen lisänäyttö

Taulutietokoneesta saa helposti kätevän lisänäytön tietokoneelle.

© KotiMikro

Tee tabletista tietokoneen lisänäyttö

Näyttötilaa voi kasvattaa hankkimalla isomman näytön tai lisänäytön. Rahaa ei tarvitse polttaa yhtään, jos käyttää kakkosnäyttönä olemassa olevaa tablet-laitetta.

lauantai 11. tammikuuta 2020 teksti N. Ernst


Onko sinulla tarvetta pitää ruudulla avoinna useita ikkunoita, mutta työpöytä tuntuu loppuvan kesken?

Silloin pitää harkita isompaa näyttöä tai toista näyttöä vanhan rinnalle. Molemmat ovat kuitenkin ratkaisuja, joihin palaa rahaa enemmän tai vähemmän.

Kokonaan ilman investointeja selviää, jos nurkissa sattuu olemaan vanha, käyttämätön näyttö. Sellainen haravalla kuitenkaan on, mutta useimmilla on käytössä taulutietokone.

Tabletista voi tehdä väliaikaisesti lisänäytön tai vaikka pysyvästi, jos vanhaa iPadia tai Android-täppäriä ei enää tarvitse muuhun käyttöön. 

Tabletin näytölle voi tuoda esimerkiksi sähköpostiohjelman tai vaikka laskimen, joka perusnäytöllä tuppaa helposti hukkumaan muiden ikkunoiden alle. 

Käytä Windows-ohjelmiasi koskettamalla

Kun Windows-ohjelman, kuten edellä mainitun Laskimen, tuo lisänäytöksi määritellylle tabletille, ohjelma voi käyttää kuten muitakin kosketusnäytöllä toimivia ohjelmia. Se säästää hiirikättä ja on ainakin mukavaa vaihtelua.

Tablet-laitteen käyttäminen lisänäyttönä Windowsissa vaatii lisäohjelman, jollainen on KotiMikrossa esitelty Spacedesk. Lisäksi tabletille pistää asentaa samanniminen sovellus. 

Saat Etunurkasta molemmat sekä niiden käyttöä esittelevän oppaan. (Vaatii kirjautumisen)

Vie hiiri paikkamerkkien päälle, niin näet tekstiselitteen. 

Sijoita tablet sopivaan kohtaan

Asenna ohjelma tietokoneelle ja sovellus taulutietokoneelle. Laita sitten tablet sopivaan kohtaan tietokoneen näytön viereen.

Yhdistä tablet laturiin, sillä akku kuluu nopeasti, kun näyttö on pitkään päällä.

Laita tablet nojaamaan johonkin esineeseen niin, että tablet on sopivassa katselukulmassa. 

Tablettia voi olla vaikea saada pysymään paikallaan, ellei käytössä ole jonkinlaista pidikettä tai muuta välinettä, johon tabletin saa kiinni. 

Laita tablet telineeseen

Tabletin pöytätelineitä ja muita pidikkeitä on saatavana useita erilaisia. 

Meillä on tarjota erityisen fiksu ratkaisu, joka ei pelkästään toimi tabletin tai puhelimen telineenä vaan joka on myös bluetooth-kaiutin. 

Teline toimii näppärästi vaikka keittiöradiona, kun siihen istuttaa äänilähteeksi puhelimen, ja yhtä hyvin sitä voi käyttää tabletin jalustana ja pitää tietokoneen vierellä.

Tabletilla voi myös pitää auki KotiMikron artikkelin pdf-versiota samalla, kun ottaa lehdessä esiteltyä ohjelmaa käyttöön, niin ohjeita on helpompi seurata.

Nyt saat tablet-telineen ja kaiuttimen yhdistelmän sekä kaksi ensimmäistä KotiMikroasi erikoishintaan. Samalla saat käyttöoikeuden Etunurkkaan, josta voit ladata tarvittavat ohjelmat.

Oletko jo tilaaja? Silloin voit ostaa tablet-telineenä toimivan monitoimikaiuttimen erikoishintaan Moreshop-etukaupasta, kun kirjaudut kauppaan asiakasnumerollasi ja postinumerollasi.

Tee tabletista tietokoneen lisänäyttö

Taulutietokoneesta saa helposti kätevän lisänäytön tietokoneelle. Tarvittavat ohjelmat saa Etunurkasta, ja voit hankkia edullisesti myös kätevän tablet-pöytätelineenä toimivan kaiuttimen. 

Ehkä sinua kiinnostaa...