Langaton reititin pöydällä

Ovatko lähiverkkoa käyttävät laitteesi suojassa netin vaaroilta?

© Shutterstock

Tulossa: Tarkista kotiverkkosi tietoturva sovelluksella

Kaspersky testaa parhaillaan älykodin laitteiden tietoturvan tarkistamiseen tarkoitettua mobiilisovellusta, joka varoittaa käyttäjää haavoittuvuuksista.

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Tulostin, puhelin, tietokone, kello ja televisio.

Muun muassa nämä laitteet voivat olla yhteydessä kodin lähiverkkoon niin johdolla kuin langattomasti.

Tavallisten kodinkoneiden kohdalla tulee harvoin ajatelleeksi, kuinka tietoturvallisia ne ovat verkossa.

Älykodin turvallisuus onkin hyvä tarkistaa. Uusimpia mobiilityökaluja tähän on Kasperskyn toistaiseksi vasta testausvaiheessa oleva IoT Scanner -sovellus, joka tarkistaa lähiverkon ja sitä käyttävät laitteet.

Sovellus kertoo tietoturvattomat kohteet, kuten esimerkiksi avoimet verkkoportit, jotka altistavat verkon hyökkäyksille.

> Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja älypuhelimella ohjattavan IP-valvontakameran hintaan 26,90 euroa – säästät 92,90 euroa.

Pidä kutsumattomat vieraat poissa kotiverkostasi

Sovelluksen luoman laiteluettelon avulla myös näkee, onko verkkoon kytkeytynyt tuntemattomia laitteita, ja kutsumattomat vieraat voi poistaa verkosta.

Sovellus myös huomaa, jos uusia laiteita kytkeytyy verkkoon, joten käyttäjä on koko ajan selvillä verkon tilanteesta ja siihen yhdistettyjen uusien laitteiden tietoturvasta – ja saa tiedon myös mahdollisesti uusista avoimista porteista.

Kasperskyn beetavaiheessa oleva sovellus on saatavana Android-laitteille. Sovellus ei kuitenkaan ole vielä saatavana Suomessa. Sovelluksen saatavuutta voi seurata sovelluskaupassa.

Lue lisää tietoturvasta

Ehkä sinua kiinnostaa...