Katso tähtiä SkyView Lite -matkapuhelinsovelluksella
SkyView Lite

Yötaivaalla on runsaasti tähtiä, joita kohden voit suunnata puhelimesi SkyView Lite -sovelluksella. Tähdet on tietenkin helpompi nähdä kaukana kaupungin häiritsevistä valoista.

© Shutterstock

Tarkastele tähtiä kätevällä matkapuhelinsovelluksella

Nykyaikaisia puhelimia voidaan käyttää moniin hyödyllisiin tarkoituksiin, mutta vain harvat asiat ovat niin kiehtovia kuin se, että puhelin suunnataan kohti yötaivasta ja tähtien nimet näkyvät näytöllä.

torstai 1. kesäkuuta 2023 teksti H. Rasmussen

On hämmästyttävää, mitä kaikkea nykyaikaisella älypuhelimella ja hyvin suunnitellulla sovelluksella voi tehdä. 

On vaikea olla vaikuttumatta kokeillessa uusia sovelluksia, jotka hyödyntävät puhelimen monia teknisiä ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Tämä koskee erityisesti SkyView Lite -sovellusta, joka käyttää Augmented Reality -toimintoa sekä puhelimen gyroskooppia, kompassia, GPS:ää ja kameraa vaikuttavalla tavalla samanaikaisesti. 

> Lue myös: Saa kasvisanasto taskuusi näppärässä sovelluksessa

SkyView Lite tietää mitä katselet 

Augmented Reality tarkoittaa, että puhelimen kamera näyttää ympäristösi näytöllä, samalla kun sovellus piirtää tietoja näytöllä näkemäsi todellisuuden päälle. 

Tuloksena löydät tiesi esimerkiksi lentokentällä – tai kuten SkyView Liten tapauksessa voit saada nimet taivaalla näkyville taivaankappaleille. 

Jos suuntaat puhelimen esimerkiksi kohti loistavaa tähteä, sovellus piirtää tähdistön, johon se kuuluu ja näyttää sekä tähden että tähdistön nimen.

Kun näet kaukaisen planeetan, sovellus piirtää planeetan radan ja näyttää sen nimen.

Se on loistava työkalu meille kaikille harrastajatähtitieteilijöille ja tarjoaa erinomaisen tilaisuuden opettaa lapsille ja lapsenlapsille kaikesta tuntemattomasta, jota maailmankaikkeudessa on.

SkyView Lite -sovelluksen avulla voit katsella tähtiä puhelimellasi.
SkyView Lite

Tässä osoitamme puhelimella taivaalle pilvisenä iltana ja näemme, kuinka sovellus on piirtänyt Kalojen tähdistön ja näyttää suurennetun version kuusta, joka on piilossa pilvien takana.

Puhelimesi on ehkä kalibroitava

Jotta SkyView Lite tietäisi, mihin taivaankappaleeseen puhelimesi on suunnattu, puhelimen sisäinen kompassi on kalibroitava täydellisesti. 

Tämä tehdään normaalisti liikuttamalla puhelinta ilmassa useita kertoja kahdeksikon muodossa, kun sovellus pyytää sinua tekemään niin. Puhelimen asetuksista näet enemmän.

Täältä voit ladata sovelluksen:

> Lataa SkyView Lite iPhonelle

> Lataa SkyView Lite Androidille

Lue 20 muusta upeasta sovelluksesta

Nyt saatavilla olevasta KotiMikron numerosta 16/2021 voit lukea 20 muusta uskomattomasta sovelluksesta, jotka tarjoavat puhelimellesi täysin uusia toimintoja ja mahdollisuuksia. 

Voit esimerkiksi katsoa, miten puhelimen avulla skannataan negatiiveja, opitaan uutta kieltä tai lisätään väriä vanhoihin mustavalkokuviin. 

> Lue koko artikkel ja näet kaikki 20 sovellusta Etunurkasta täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...