Mies tutkii postimerkkikokoelmaa suurennuslasi kädessä

Postimerkkien keräily on perinteinen harrastus, jossa voi hyvin hyödyntää digiajan apuvälineitä.

© shutterstock

Järjestä ja hallitse postimerkkejäsi – sekä tietokoneella että puhelimella

Harrastatko postimerkkejä? Filatelistille on tarjolla käteviä apuvälineitä, joilla voi luokitella, ostaa ja myydä postimerkkejä tietokoneella tai puhelimella käytettävän sovelluksen avulla.

torstai 25. huhtikuuta 2019


Postimerkkejä on käytetty jo pari vuosisataa – ja niitä on varmasti keräilty lähes yhtä kauan – mutta ikivanhaakin harrastusta voi piristää aivan uudenlaisilla apuvälineillä.

Esimerkiksi Stamp Mate Mobile on Android-sovellus, jolla voi etsiä postimerkkejä laajasta tietokannasta. Merkkejä on sadoista maista. Ellei merkkiä ole vielä tietokannassa, niin voit lisätä sen kuvan tietoineen luetteloon. 

Stamp Mate Mobilen kokeiluversiolla saa hyvä käsityksen ohjelmasta. Kokeiluversiossa on kaikki toiminnot, mutta siihen voi tuoda enintään 100 merkkiä.

Stamp Mate Mobilen täysversio maksaa 22 euroa. 

Postimerkit ja filatelia – pc:llä ja puhelimessa

World Stamp Collector -ohjelma tarjoaa postimerkkien kerääjälle monipuoliset ominaisuudet merkkien hallintaan. Lue ohjelman käyttövinkit KotiMikrosta.

KotiMikron avulla otat enemmän irti harrastuksestasi

KotiMikron numerossa 7/2019 on harrastuksia käsittelevän artikkelisarjan kolmas osa. Sarjassa kerrotaan, kuinka harrastuksista saa entistä enemmän irti tietokoneen ja mobiililaitteen avulla.

Uudessa lehdessä näytetään, kuinka digiajan apuvälineitä voi hyödyntää perinteisessä harrastuksessa, postimerkkeilyssä.

Kerromme, mistä harrastaja löytää tietoa ja merkkien kauppapaikkoja verkosta, esittelemme kätevän puhelimeen tai tietokoneeseen yhdistettävän mikroskoopin sekä monipuolisen maksuttoman World Stamp Collector -keräilyohjelman, joka sisältää kokoelman suomalaisia merkkejä.

> Lue artikkeli Etunurkassa. Sieltä voit myös ladata World Stamp Collector -ohjelman (vain tilaajille)

Ehkä sinua kiinnostaa...