Google ja Apple ovat valinneet vuoden 2022 parhaat sovellukset
Parhaat sovellukset 2022:

Oletko kuullut vuoden sovelluksista Dream ja BeReal? Jos et, voit lukea lisää täältä. 

© Shutterstock

Apple ja Google: Tässä ovat vuoden 2022 parhaat puhelinsovellukset

Vuosi 2022 lähestyy loppuaan, ja Apple ja Google ovat tarkastelleet mennyttä vuotta – ja mitkä sovellukset tekivät erityisen vaikutuksen.

maanantai 12. joulukuuta 2022 teksti N. Ernst

Mitä sovellusta ilman et voinut elää iviime vuonna – Google Maps, verkkopankki, Facebook, Messenger, Spotify vai kenties Netflix?

LUE MYÖS: Näin päivität puhelimen sovellukset

Riippumatta siitä, mitä sovellusta käytät eniten, saatat kaivata jotakin uutta ja käytännöllistä sovellusta, olipa kyse ajanvietteestä, konkreettisten ongelmien ratkaisemisesta tai tietyn tehtävän yksinkertaistamisesta.

Sekä Apple että Google ovat nyt julkaisseet ehdotuksensa vuoden 2022 parhaista uusista sovelluksista. Ne ovat joko hyvin suunniteltuja, ratkaisevat häiritsevän ongelman tai saavat meidät käyttämään puhelintamme aivan uudella tavalla.

Apple rakastaa sosiaalista mediaa nimeltä BeReal

Tekniikkajätti Apple on valinnut uuden sosiaalisen median vuoden 2022 iPhone-sovellukseksi. 

Kyse on BeReal-mediasta, joka nimensä mukaisesti antaa todentuntuisemman ja kiillottamattomamman kuvan käyttäjistä.

Sovellus kehitettiin oikeastaan vuonna 2020, mutta se levisi laajemmin käyttöön vasta vuonna 2022, kun käyttäjiä virtasi sisään. 

Konseptina on, että saat joka päivä sattumanvaraisesti pyynnön ottaa kuvan sekä puhelimen etu- että takakameralla.

BeReal on Applen mukaan paras iPhone-sovellus vuonna 2022
BeReal:

BeReal tarjoaa pienen aikaikkunan, jolloin otat kuvan siitä, mitä teet juuri nyt, ja jaat sen perheen ja ystävien kanssa. 

© BeReal


Sovelluksen juju on siinä, että sinulla on vain muutama minuutti aikaa ottaa kuva, joten sinulla ei ole aikaa stailata tai muokata kuvia tunnistamattomiksi. Sen sijaan voit jakaa elämäsi sellaisena kuin se on ilman useita suodattimia ja järjestettyjä kulisseja. Voit katsella ystäviesi ottamia kuvia vasta sitten, kun olet jakanut kuvan.

Voit kokeilla BeReal-sovellusta iPhonelle täällä ja Androidille täällä.

Tee sanoistasi taidetta tekoälyn avulla

Google on myös valinnut vuoden 2022 parhaan sovelluksen. 

Kyseessä on Dream, joka on erittäin merkittävän trendin harjalla oleva sovellus. Se tarjoaa tekoälyllä luotuja kuvia, jotka perustuvat kirjoittamaasi lauseeseen.

Dream on Googlen mukaan paras Android-sovellus vuonna 2022
Dream:

Kirjoita Dream-sovelluksessa haluamasi teksti, ja sovellus luo kuvan kirjoittamiesi tietojen perusteella. 

© Dream


Olemme aiemmin kirjoittaneet täällä KotiMikro-lehdessä konseptissa, jossa voit kirjoittaa lauseen ja saada tekoälyn luomaan sanojesi pohjalta taideteoksen. Nyt se on mahdollista myös puhelimella Dream by WOMBO -sovelluksen avulla.

LUE MYÖS: Näin teet sanoista kuvia tekoälyn avulla

Ilmaisversiossa voit luoda omia kuviasi rajoitetulla tyyli- ja vaihtoehtovalikoimalla. Jos haluat käyttää lisätoimintoja, se on maksullista.

Dream on saatavana sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmille

Muistiinpanojen ja verkkosivustojen hallinta

Lisäksi Apple ja Google ovat valinneet vuoden parhaat pelit ja tablettisovellukset. 

Apple on antanut palkinnon vuoden iPad-sovelluksesta GoodNotes 5 -sovellukselle. Se on Applen iPadille tarkoitettu muistiinpanosovellus, joka käyttää Applen iPadille tarkoitettua Apple Pencil -kynää.

Tämän vuoden parhaista puhelinpeleistä Google ja Apple ovat yhtä mieltä. Palkinnon saa Electronic Arts, joka on kehittänyt mobiilipelin Apex Legends Mobile.

Google valitsi tableteille sovelluksen nimeltä Pocket, jossa voi tallentaa, synkronoida ja järjestää verkosta löytyviä artikkeleita, joita haluat lukea myöhemmin.

Kaikki Googlen sovellusvalinnat näkyvät täällä ja Applen täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...