Nuori nainen kädet korvilla

Annoy-A-Teen on nimensä mukaisesti teiniä ärsyttävä appi.

Neljä outoa sovellusta

Seuloimme sovelluskaupoista neljä metkaa appia. Kai näistäkin on iloa jossain tilanteessa?

keskiviikko 16. elokuuta 2017 teksti S. Nielsen

KotiMikro seuloi sovellusvalikoimaa ja perkasi esiin neljä vähintäänkin kummallista mobiilitoteutusta.

Viihteen puolelle ne menevät, mutta ne ovat samalla sen verran epänormaalia osastoa, ettei niistä sentään rahaa kehdata pyytää. Ainakaan vielä.

1. Ärsytä teiniä

Nuori ihminen kuulee tunnetusti korkeampia taajuuksia kuin vanha.

Niin että kun ne pennut taas käyttäytyvät huonosti, niin käynnistä Annoy-A-Teen Lite. Se soittaa ilkeitä ääniä, joita vain teinit kuulevat.

Sovellus on saatavana iOSille.

2. Ankkuroi autosi

Parkkiapulaisia on tarjolla luuriin useita. Se kertoo ilmeisesti siitä, että on paljon hajamielisiä autoilijoita, jotka unohtavat minne kärry tuli parkkeerattua.

Carrr Matey on parkkisovellusten viihdyttävimmästä päästä. Merirosvoaiheisella apilla lasketaan parkkipaikalla ankkuri, ja takaisin auton luo suunnistetaan kompassin ja hilpeiden äänitehosteiden avulla.

Eli ei sovelluksen käyttö voi paljon hölmömpää olla kuin haahuilu marketin parkkipaikalla, joka on täynnä samannäköisiä ja -värisiä autoja kuin oma kosla.

Sovellus on saatavana Androidille ja iOSille.

3. Nakkaa luuria

S.M.T.H mittaa, kuinka korkealla heität puhelintasi. Lyhenne tulee sanoista Send Me To Heaven, eli ”lähetä minut taivaaseen”. Siitä vaan yrittämään. Muista vakuutus.

Sovellus on saatavana til Androidille.

4. Paikanna haamut

Ghost Radar on nimensä mukaisesti aavetutka. Sen avulla voi varmistaa esimerkiksi sen, että onko siellä vintillä joku haamu, vintinpukki tai muu paranormaali ilmiö.

Sovellus on saatavana iOSille.

Apua selfie-kuolemiin?

Tähän loppuun mennään sitten jo vakavan puolelle, eli kuolemaan.

Maailmalla on raportoitu useita selfie-kuolemia, jotka johtuvat siitä, että kuvaaja on hakeutunut vaaralliseen paikaan halutessaan mahdollisimman jännittävän kuvan – josta on sitten tullut viimeinen.

Tutkijat pohtivat mahdollisuutta kehittää sovellus, jolla selfie-kuolemia voitaisiin ehkäistä.

Sovellus voisi varoittaa käyttäjää, jos tämä on ottamassa hengenvaarallista selfietä. Sovellus voisi myös tarvittaessa ottaa selfie-toiminnon pois päältä.

Tutkijoiden mukaan sovellus on kuitenkin ongelmallinen toteuttaa. Se saattaisi jopa kääntyä itseään vastaan, kun uhkarohkea kuvaaja hakisi sen avulla vaarallisia kuvauspaikkoja.

Selfie-kuolemiin perehtynyt tutkija Hemank Lamba tiivistää sovellusidean saaman palautteen: “Sovelluksella ei torjuta typeryyttä”. Toivossa voi silti elää, kun tekniikkaa edelleen kehittyy, kuten tutkijat positiivisesti ajattelevat.

Katso myös KotiMikron lista 100 parasta sovellusta Android-puhelimelle, iPhonelle ja Windows Phonelle.

Ehkä sinua kiinnostaa...