Microsoft Flight Simulator on entistä realistisempi.
Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator julkaistiin vuonna 1982. Vuoden 2020 versio tarjoaa entistäkin realistisemman lentoelämyksen.

© Microsoft

Microsoftin klassinen lentosimulaattori on nyt entistä komeampi

Microsoft Flight Simulatorista ilmestyy ensi vuonna uusi versio. Simulaattori on kokenut ison muodonmuutoksen sitten vuonna 1982 ilmestyneen ensimmäisen version. Uutuudesta saatiin jo ensimmäiset maistiaiset.

torstai 10. lokakuuta 2019 teksti M. Østergaard


Microsoft Flight Simulator -lentosimulaattoria ei ole päivitetty sitten vuoden 2006. Nyt on kuitenkin saatu tieto, että uusi versio lanseerataan ensi vuonna.

Ennakkotietojen perusteella pitkä odotus palkitaan.

Microsoft on päästänyt joukon harrastajia kokeilemaan uutuutta yhtiön päämajassa Seattlessa. Tämän jutun loppupuolella olevassa Youtube-videosta saa käsityksen siitä, mitä Flight Simulator 2020 tarjoaa.

Lennä yli 400 3D-kaupungissa

Simulaattori kattaa koko maailman. Ohjelma lataa satelliittikuvia ja käyttää tekoälyä kaksiulotteisen kartan muuttamiseen kolmiulotteiseksi ympäristöksi.

Lentokenttiä on 40000, kaupunkeja yli 400 ja yksityiskohtiin kuuluu muun muassa puolitoista miljardia puuta.

Simuloitu maailma käsittää kaksi petatavullista dataa, josta käyttäjä kulloinkin lataa alueen, jolla lentää.

microsoft flight simulator 2020

Tältä Microsoft Flight Simulator näytti ilmestyessään 1982. Sen jälkeen ohjelmassa on tapahtunut paljon. Uuden version yksityiskohtaisuus (ks. alla oleva video) on ennennäkemätön.

© frooglesim

Flight Simulator 2020 vie yksityiskohdat uudelle tasolle

Sääolojen simulointi on sovitettu pinnamuotojen, vuodenaikojen ja kellonajan mukaan. Lentäessä näkee niin taivaanrantaan muodostuvat pilvet kuin sateenkaaren auringon osuessa sadeseinämään.

Riittävän korkealla lentäessä näkyvyys on 600 kilometriä, ja säätilaa simuloidaan koko näkökentässä.

Alla olevasta videosta saa käsityksen siitä, miltä Microsoft Flight Simulatorin maisemat tulevat näyttämään. Kommenttiraita on mielenkiintoinen.

Eteenpäin on menty hurjasti vuodesta 1982

Simulaattorin kehittäjät ottivat lentotunteja, ja koneet on mallinnettu pienintä yksityiskohtaa myöten.

Ensimmäinen Microsoft Flight Simulatorin versio julkaistiin jo 1982, ja yllä olevalla videolla vilahtaa näytteitä simulaattorin eri versioista. 

Kehitys kehittyy, sillä kaikesta näkee, että joka alueella on menty reippaasti eteenpäin.

Microsoft Flight Simulator 2020 ilmestyy ensi vuonna – ensin pc-versiona ja sitten Xboxille. Hintatietoja ei ole vielä ilmoitettu.

microsoft flight simulator 2020

Sitten ensijulkaisun 1982 Microsoft Flight Simulator on vaiheittain saanut lisää ominaisuuksia. Uudessa versiossa saattaa jopa pystyä lentämään oman kotinsa yli.

© frooglesim

Katso Microsoft Flight Simulator 2020:n virallinen traileri: 

Ehkä sinua kiinnostaa...