Näin tuot Word-asiakirjat Google Docsiin

Verkkopohjainen Google Docs on monipuolinen tekstinkäsittelijä, joka tukee myös Microsoft Wordin käyttämää tiedostomuotoa.

© Shutterstock

Näin tuot Word-tiedostosi Google Docsiin

Voit helposti tuoda asiakirjasi tietokoneelta Google Docsiin, jolloin tiedostot ovat aina saatavilla missä tahansa ja millä tahansa laitteella.

perjantai 10. toukokuuta 2019 teksti N. Ernst


Google Docsin käytöllä on useita etuja. Suurimpia on mahdollisuus käyttää tiedostoja missä ja milloin tahansa, kunhan käytössä vain on nettiyhteys. tiedostot ovat myös satavilla millä laitteella hyvänsä.

Tässä on myös tietoturvanäkökulma: koska tiedostot eivät ole tietokoneella vaan pilvessä, tiedostot ovat edelleen tallessa ja käytettävissä, vaikka tietokone menisi rikki.

Verkkopohjainen Google Docs on monipuolinen tekstinkäsittelijä, joka tukee muun muassa Microsoft Wordin käyttämää tiedostomuotoa, joten palveluun voi siirtää tietokoneella olevat Word-tiedostot. 

Tuo Word-tiedostosi Google Driveen

Myös Word-tiedostosi ovat käytettävissä Google Docsilla, kun siirrät tiedostot Google Driveen.

Tarvitset Google-tilin Googlen palveluiden käyttämiseksi. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, lue täältä, kuinka Google-tili luodaan. Tili on ilmainen ja se on helppo luoda. 

  1. Siirry Google Driveen tästä
  2. Kirjaudu tarvittaessa sisään, napsauta oikean yläkulman hammasrataskuvaketta ja valitse Asetukset.
  3. Laita valintamerkki kohtaan Muunna lähetetyt tiedostot Google Docs -editorin muotoon, niin lähettämäsi Word-tiedostot ovat automaattisesti Google Docsin tiedostomuodossa. 
  4. Vahvista muutos valitsemalla VALMIS.
  5. Valitse seuraavaksi Uusi ja Tiedoston lähetys, jos haluat lähettää yhden tai useamman tiedoston. Valitsemalla Kansion lähetys voit lähettää kerrallaan yhden kansion sisältöineen.
  6. Valitse lähetettävät tiedostot tai kansio ja valitse sitten Avaa. Tiedostojen siirto alkaa heti, kansion siirto pitää vielä vahvistaa ennen lähetystä.
  7. Kun tiedostot on siirretty, ne ovat avattavissa Google Docsilla. 

Ota Google Docs ja muut Googlen palvelut haltuun

KotiMikron uusimmassa numerossa on Googlea käsittelevän artikkelisarjan, Google-koulun, ensimmäinen osa.

Kymmenosaisessa Google-koulussa perehdytään verkkojätin tärkeimpiin palveluihin, joita voi käyttää ilmaiseksi Google-tilin avulla.

Google-koulun ensimmäisessä osassa paneudutaan Google Docs -tekstinkäsittelijän ominaisuuksiin, jotka ovat pitkälti samat kuin kaupallisissa ohjelmissa, kuten Microsoft Wordissa.

> Tilaajana pääset lukemaan ensimmäisen osan täällä Etunurkassa

> Lue täältä lisää asiaa ja uutisia Googlesta ja sen palveluista


Ehkä sinua kiinnostaa...