MS Word-ikon

Helpota Word-päivääsi kolmella niksillä

Näillä kolmella yksinkertaisella vinkillä käytät Microsoft Word -ohjelmaa entistä tehokkaammin.

perjantai 17. kesäkuuta 2016 teksti S. Nielsen

Tekstityöläiset ja muut Word-ohjelmaa paljon käyttävät ovat havainneet hyödyllisiksi nämä kolme seuraavaa toimintoa.

1. Luo Word-asiakirja kohdevalikosta Aina ei tarvitse ensin käynnistää Wordia uuden asiakirjan luomiseksi. Se onnistuu näppärästi kohdevalikon kautta.

Napsauta kansion tai työpöydän vapaata aluetta kakkospainikkeella, valitse Uusi ja edelleen Microsoft Word -asiakirja. Anna tiedostolle nimi ja avaa tiedosto Wordiin kaksoisnapsauttamalla.

2. Vaihda oletusfontti Wordin perusfontti on Calibri, joka on aina uuden asiakirjan oletusfontti. Sen voi helposti vaihtaa usein käyttämäänsä fonttiin, jolloin sitä ei tarvitse joka kerta vaihtaa erikseen.

Avaa valintanauhan Aloitus-välilehdellä oleva Fontti-ryhmän oikean alakulman nuolesta tai käytä näppäinyhdistelmää Ctrl + D. Valitse haluamasi fontti ja valitse Aseta oletukseksi. Valitse OK ja vahvista seuraavassa ikkunassa valinta Kaikki malliin Normal.dotm pohjautuvat tiedostot.

3. Jaa asiakirja kahteen ruutuun Asiakirjan voi jakaa kahteen ruutuun, jolloin on helppo muokata isoa asiakirjaa, kun esimerkiksi tekstialueita pitää siirrellä paikasta toiseen tai haluat tarkastella kahta tekstikohtaa samaan aikaan.

Siirry valintanauhassa Näytä-välilehdelle ja valitse Jaa. Näkymä palaa yhteen ruutuun valinnalla Poista jako.

Ehkä sinua kiinnostaa...