Excel – Taulukoimalla talous hallintaan

Oletko selvillä taloutesi menoista ja tuloista? Kotibudjettia voi hallita Excelin taulukkomalleilla.

© Shutterstock

Ota kotibudjetti hallintaan Microsoft Excelin taulukkomalleilla

Excel-taulukko on loistava apuväline talouden suunnitteluun ja kotibudjetin hallintaan. Verkossa on saatavana erilaisia taulukkomalleja, joista voi muokata omaan käyttöön sopivan budjetin.

tiistai 25. joulukuuta 2018 teksti M. Flinck


Excel on monipuolinen työkalu, jolla voi taulukoida periaatteessa mitä tahansa tietoja.

Excelissä voi myös luoda helposti luoda esimerkiksi erilaisia kalentereita ja budjetteja. 

Varsinkin perheen budjetin tekoon taulukkolaskenta sopii erinomaisen hyvin. 

Budjettitaulukkoa ei tarvitse edes rakentaa itse, sillä saatavana on laaja valikoima erilaisia taulukoita ja taulukkomalleja, joita voi vapaasti muokata omaan käyttöön sopiviksi. 

Lataa budjettimalleja Exceliin verkosta

Excelin käyttäjä voi selata tarjolla olevia taulukkomalleja suoraan ohjelmasta valitsemalla Tiedosto Uusi ja edelleen Budjetit, tai siirtymällä Microsoftin sivustolla olevaan valikoimaan

Pelkästään Microsoftin Excel-budjettimalleja on tarjolla kymmeniä erilaisia budjetteja varten, niin yksinkertaiseen kuukausibudjettiin kuin kylpyhuoneremontin kuukausilaskuriin.

Taloudenpitoon ja muuhun seurantaan löytyy valtavasti mallipohjia, joista varmasti löytyy omiin tarpeisiin sopivia taulukoita. 

Valmiita tietueita sisältävästä taulukkopohjasta saa pienellä vaivalla muokattua omaan käyttöön taulukon, johon omia tietoja on helppo lisätä ja jonka rakennetta voi tarvittaessa yhtä helposti muokata.

Budjetoi KotiMikron taulukolla

Pääset kotibudjetin taulukoinnissa alkuun myös käyttämällä KotiMikron tekemää helppoa taulukkopohjaa.

Tilaajat voivat ladata kaksi hieman erilaista taulukkoa Etunurkasta. Kummankin taulukon tietoja voi muokata vapaasti. 

Taulukoiden käyttö onnistuu Excelin työpöytäversion lisäksi myös Excelin ilmaisella verkkoversiolla tai ilmaiseen suomenkieliseen LibreOfficeen kuuluvalla Calc-taulukkolaskentaohjelmalla.

KotiMikron tilaajaksi voi ryhtyä jo 3,90 eurolla. Tilaajana lehteä voi painetun lehden lisäksi lukea myös näköislehtenä Wype-palvelussa, jota voi käyttää tietokoneella ja mobiililaitteella. Tilaaja saa lisäksi pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa.

> Tutustu tarjouksiin täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...