Excel-lomasuunnitelu

Näin käytät malleja Excelissä

Excel tarjoaa käyttöön erilaisia malleja, joita voi käyttää taulukoiden pohjina. Niiden avulla on helppo luoda oma kotitalousbudjetti ja muita laskelmia taulukkoon, jolla pitää numerot hallinnassa.

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Pienellä vaivalla saa Excelin avulla arkipäivän numerotiedoista selkeän kokonaiskuvan, jota on helppo hallita ja muokata. Taulukkomuotoon voi rakentaa niin kotitaloudenpidon, lomasuunnitelmat kuin siivousvuorotkin.

Mallit ovat tarjolla heti, kun ohjelman käynnistää. Tyhjän työkirjan lisäksi aloitusikkunassa on kattaus malleja, joita myös päivitetään jatkuvasti.

Ikkunan hakuruudulla voi etsiä lisää malleja verkosta, jossa on tuhansia luokiteltuja malleja.

Malliesimerkkejä: Loman suunnittelu – Malli on aloitusikkunassa valmiina. Sen avulla on helppo suunnitella koko loma kaikkia yksityiskohtia myöten. Omien tietojen lisäksi tyylikkääseen malliin voi tallentaa muun muassa tiedot lennoista, hotelleista ja auton vuokrauksesta.

Perheen budjetti – Tämä helppo budjettimalli on myös valmiina Excelin aloitusikkunassa. Mallissa on muokattavat kulu- ja tuloluokat, joita voi vapaasti muuttaa. Luokkia on myös helppo lisätä tarpeen mukaan. Näkymä päivittyy saman tien ja kehitystä voi tarkastella näyttävien kaavioiden avulla.

Juoksuloki – Juoksulokin avulla on helppo pitää kirjaa juoksulenkeistä. Mallissa on myös kaavio tietojen esittämistä varten. Taulukko laskee automaattisesti juoksukerrat ja matkan, kun lisäät lokiin tietoja. Kaaviot näyttävät havainnollisesti juoksemasi matkat, vauhtisi ja kokonaismatkan.

Ehkä sinua kiinnostaa...