Ulkoinen asema CD-levyille
Ulkoinen CD-asema:

Onko sinulla kotonasi CD-kokoelma, jota haluaisit soittaa tietokoneella? Silloin tarvitaan CD-asema, mutta kaikissa tietokoneissa sellaista ei ole, joten joudut ostamaan aseman erikseen.

© Shutterstock

Toista CD-levyjä tietokoneella ulkoiselta asemalta

Jos tietokoneessasi ei ole sisäistä levyasemaa, voit silti kuunnella CD-levyjä tietokoneella. Tarvitset vain ulkoisen aseman.

perjantai 25. maaliskuuta 2022 teksti M. Lorentsen

Joillakin meistä on kotona kasoittain CD-levyjä täynnä musiikkia, mutta niiden soittaminen tietokoneella voi olla mahdoton tehtävä.

Nykyään useimmissa tietokoneissa ei nimittäin ole kiinteää asemaa CD-levyjen toistamiseen. 

Sen sijaan suurin osa äänestä toistetaan suoratoistopalveluiden, kuten Spotifyn kautta.

Musiikin suoratoisto toimii usein hienosti, mutta äänenlaatu ei aivan vastaa alkuperäistä CD-ääntä – ja vanhan CD-levyn kuuntelemisessa alusta loppuun kuten ennen vanhaan on jotain erityistä.

Siksi voi olla erityisen turhauttavaa, jos kotona on suuri fyysinen CD-kokoelma, jota ei voi enää toistaa tietokoneella, mutta onneksi siihen on helppo ja edullinen ratkaisu. 

Hanki vain ulkoinen CD-asema.

LUE MYÖS: 25 vuotta MP3-musiikkia: Muistatko Napsterin ja iPodin?

Ulkoinen CD-asema: Näin se toimii

Jos tietokoneessa ei ole kiinteää CD-asemaa, voit hankkia ulkoisen aseman. Ulkoinen asema, jota kutsutaan myös optiseksi asemaksi, on asema, johon voit laittaa CD-levyn ja liittää sen sitten USB:n kautta tietokoneeseen.

Kun asema on yhdistetty tietokoneeseen, voit käyttää sitä samalla tavalla kuten mitä tahansa muuta yhdistettyä USB-laitetta. Voit esimerkiksi poimia musiikkitiedostoja CD-levyltä tietokoneelle ja järjestellä koko musiikkikokoelmasi tietokoneen kansioihin.

Optinen asema on myöskin todella edullinen. Esimerkiksi kirjoitushetkellä ulkoinen LG GP57EB40 -asema maksaa 30 euroa.

Artikkelista "Valitse tarpeisiisi sopiva ulkoinen dvd-asema" saat apua oikeanlaisen DVD-aseman valintaan.

Lataa musiikkia helposti Ashampoo Music Studio 2020 -ohjelmalla

Jos kuitenkin haluat kuunnella musiikkia vanhoilta CD-levyiltäsi tietokoneella, Ashampoo Music Studio 2020 -ohjelman avulla voit siirtää musiikkia helposti CD-levyltä tietokoneelle.

Ohjelma jopa varmistaa, että äänitiedostojen siirto toimii oikein.

Tiedostot nimetään albumin mukaan. Näin tietokoneellesi ei tule kansioita, joissa on outoja tiedostonimiä, kuten valitettavan usein tapahtuu, kun siirrät tiedostoja CD-levyiltä tietokoneellesi.

Ashampoo Music Studio 2020 -ohjelmaa voi käyttää myös musiikkikokoelman järjestämiseen, äänitiedostojen muokkaamiseen ja moneen muuhun tarkoitukseen. 

KotiMikron numerosta 6/2022 voit lukea ensimmäisen kahdesta ohjelmaa koskevasta artikkelista, ja voit tilaajana ladata ohjelman maksutta Etunurkasta.

> Lataa ohjelma, artikkeli ja ohjeet Etunurkasta tästä

Jos et ole KotiMikro-lehden tilaaja, voit saada sen vain hintaan 3,90 tästä linkistä.

Ehkä sinua kiinnostaa...