medieafspillere_komfi_162012

Maksuttomat mediasoittimet

Mediakokoelman hallintaan tarvitaan ohjelma, joka osaa sekä järjestellä että toistaa eri tiedosto muotoja. Otimme vertailuun ilmaiset vaihtoehdot.

tiistai 30. lokakuuta 2012

Musiikki- ja videokokoelmat kerätään yhä useammin digitaalisessa muodossa tietokoneen kiintolevylle tai erilliselle verkkolevylle. Oman mediakirjaston ylläpito onnistuu helpoiten ohjelmalla, joka auttaa pitämään kokoelman järjestyksessä ja osaa myös toistaa kaikkia tarvittavia tiedostomuotoja. Kattavan kotiteatterin varustukseen kannattaa harkita kaupallista ohjelmistoa, jolla sujuvat sekä tiedostojen toistaminen yhteiseltä mediapalvelimelta että blu-ray-levyjen katselu. Tarjolla on kuitenkin myös laaja valikoima ilmaisia vaihtoehtoja, joiden ominaisuudet riittävät varsin monipuoliseen käyttöön.

Useimmat ohjelmat sisältävät tarpeellisimmat toiminnot sekä mediakirjastojen hallintaan että musiikki- ja videotiedostojen toistamiseen. Jotkut ohjelmat tarjoavat puolestaan kevyemmän vaihtoehdon, jolla videoiden katselu sujuu vanhallakin kokoonpanolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...