Uusia fontteja Wordiin

Windowsiin on helppo asentaa uusia fontteja, joita voi käyttää Wordissa ja muissa ohjelmissa.

Uusia fontteja Wordiin

Varmista, että uudet fontit ilmestyvät fonttivalikkoon Wordissa ja muissa fontteja käyttävissä ohjelmissa. Fontteja ja fonttien hallintaohjelman saat meiltä.

torstai 15. elokuuta 2019 teksti S. Nielsen


Wordissa tulee useimmiten käytettyä oletusfonttia, joka onkin yleensä ruudulla erittäin luettavaa. 

Varsinkin päätteettömät fontit, kuten esimerkiksi Arial ja Calibri toimivat hyvin näytöllä, kun taas esimerkiksi päätteellinen Times New Roman toimii päätteettömiä paremmin tulostettuna, koska päätteellistä fonttia on helpompi lukea paperilta. 

Erilaisia fontteja on kuitenkin tarjolla valtava valikoima, joten oletusfonttiin ei tarvitse tyytyä.

Verkossa on useita fontteja tarjoavia sivustoja. KotiMikron lukija voi ladata fontteja turvallisesti Etunurkasta. Palvelussa on yli sadan fontin valikoima, josta löytyy myös hieman erikoisempia fontteja tekstin piristämiseksi ja kuvittamiseksi.

Lue alta, kuinka lataat fontteja Etunurkasta ja asennat fontit niin, että ne ovat käytettävissä Wordissa tai muussa tekstinkäsittelyohjelmassa ja muissa fontteja käyttävissä ohjelmissa.

Tiesitkö, että erityisfontilla voi säästää mustetta? Lue lisää täältä.

Lataa uusia fontteja Etunurkasta

  1. Avaa tästä Etunurkan sisällysluettelo. Sivu avautuu omalle välilehdelleen.
  2. Laita valintamerkki vasemman laidan Tyyppi-valikon kohtaan Fontti.
  3. Valitse fontti esiin tulevasta luettelosta.
  4. Valitse fontin esittelysivulla Lataa tai Lataa fontti. Kirjaudu Etunurkkaan tarvittaessa, jollet jo ole kirjautuneena. (Valitse lataus uudelleen kirjautumisen jälkeen).
  5. Siirry Resurssienhallinnassa Ladatut tiedostot -kansioon, valitse lataamasi fonttitiedosto ja kopioi se näppäinyhdistelmällä CTRL + C.
  6. Siirry kansioon C:\Windows\Fonts ja paina näppäinyhdistelmää CTRL + V, niin fontti asentuu järjestelmään ja on käytettävissä tekstinkäsittelyohjelmissa kuten Wordissa ja kaikissa fontteja tukevissa ohjelmissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...